OSNOVAN KK ISTRA

Košarkaški veterani najavili renesansu košarke u Poreču

16.04.2012 u 14:31

Bionic
Reading

Istarska sportska scena bogatija je za jedan novi košarkaški klub. Naime, u Poreču je ovoga vikenda osnovan KK Istra, koji ima za cilj, kako rekoše njegovi osnivači, pokrenuti gotovo zamrlu košarku

Klub je osnovalo 77 osnivača, pretežno nekadašnjih igrača iz brojnih naraštaja porečke košarke, no s obzirom na velik interes, očekuju da će vrlo brzo imati preko stotinu članova. Za prvog predsjednika kluba izabran je Alen Benković, inače predsjednik Košarkaškog saveza Istarske županije i član Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, a Upravu kluba čine još tajnik Branko Avakumović, sportski direktor Marko Uljančić, tehnički direktor Danijel Močibob i menadžer kluba Oliver Radolović, također sve odreda bivši porečki košarkaši.

'Svjesni smo da, zbog aktualnog stanja porečke košarke, počinjemo 'od nule' i svih izazova koji su pred nama', kazao je predsjednik novoosnovanog porečkog Košarkaškog kluba Alen Benković. Temeljni, kratkoročni cilj kluba je pokrenuti prvenstveno mušku košarku u Poreču, uključiti već na jesen prvu momčad u ligu B-1 – zapad te oformiti što više momčadi mlađih dobnih uzrasta i nastojati ih također već od jeseni uključiti u redovna natjecanja Košarkaškog saveza Istarske županije i Hrvatskog košarkaškog saveza. Dugoročni cilj je, ističu osnivači, stvoriti od Košarkaškog kluba Istra ozbiljan, snažan i ambiciozan klub, prepoznatljiv kao uzorit sportski kolektiv.

'Jamčimo svim našim članovima da ćemo dati sve od sebe da kroz četiri godine budemo stabilan klub lige A-2, a uvjereni smo da ćemo napornim radom i zajedništvom kroz osam godina postati članovi elitnog razreda hrvatske košarke, lige A-1. Uspjesi porečkih rukometaša, naših odbojkašica, boćara, kuglačica i ostalih uspješnih sportskih kolektiva u Poreču i Istri, putokaz su nam i vodilja u ostvarivanju naših ciljeva', kazao je menadžer kluba Oliver Radolović.

Kako reče Radolović, prvi je korak administrativni upis i učlanjenje KK Istre u sportske institucije, a jedan od naglasaka u budućem radu kluba biti će upravo rad s mladima.

'U ovaj projekt krećemo, prije svega, zbog pružanja pomoći, podrške i odgoja mladih ljudi. Posebnu ćemo pozornost posvetiti brizi o svakom djetetu i individualnim razgovorima sa svakim igračem i roditeljem. Nastojat ćemo košarkaškim sportom pružiti mladim ljudima alternativu 'ulici'. Poseban je dio našeg programa i podrška svakom djetetu i roditelju u borbi protiv raznih oblika ovisnosti, kao i odgovornost prema zdravlju svih naših igrača. Želimo biti treći element, nakon obitelji i škole, u odgoju djece, gdje ćemo posebno inzistirati na pedagoškom pristupu prema svakom mladom čovjeku te učenju svakog pojedinca o prepoznavanju pravih ljudskih vrijednosti poput poštovanja, prijateljstva, dijaloga i tolerancije', istaknuo je Radolović

Popularizaciji košarke svakako će doprinijeti i gostovanje Hrvatske košarkaške reprezentacije, koja će krajem kolovoza i početkom rujna upravo u Poreču igrati utakmice protiv reprezentacije Italije i Austrije, a uz Hrvatski košarkaški savez Istarske županije u organizaciji ovih dviju utakmica će sudjelovati i novoosnovani porečki KK Istra.