VEČER TEKSAŠANA

Neumoljivi Nowitzki slomio Phoenix

05.12.2008 u 09:48

Bionic
Reading

Košarkaši San Antonio Spursa i Dallas Mavericksa upisali su pobjede u jedine dvije utakmice odigrane sinoć na NBA parketima. Spursi su na gostovanju pobijedili Denver 108:91, dok je Dallas na parketu American Airlines Centra slavio protiv Phoenixa 112:97

San Antonio je ključnu prednost stvorio u drugoj četvrtini koju je dobio sa 16 koševa razlike (31:15), a potom mirno prednost sačuvao do konca. Domaćine je do 10. pobjede (osam poraza) ove sezone predvodio trio - Tim Duncan (21 koš, 12 skokova, 7 asistencija), Tony Parker (22 koša, 8 asistencija) i Manu Ginobili (21 koš, 4 skoka) koji je ukupno zabio 64 koša. Zanimljivo, ova trojka je tek drugi put ove sezone zajedno startala u momčadi što se odmah vidjelo i po igri Spursa.

'Kada su oni u momčadi sve je daleko lakše. Njih trojica su povukla i ostale igrače da igraju još bolje,' kazao je trener Spursa Gregg Popovich. U domaćim redovima najbolji su bili Carmelo Anthony (16 koševa), J.R. Smith (15 koševa i 10 skokova), te Chauncey Billups (12 koševa).

U drugom dvoboju Dallas je na krilima Nijemca Dirka Nowitzkog (39 koševa, 9 skokova) i slomio Phoenix. Nowitzki je uništavao goste u prve tri četvrtine, a kada je malo posustao njegov posao je u zadnjoj dionici nastavio JJ Barea postigavši ukupno 18 koševa. Za obojicu je to bio učinak sezone.

'Lopta me slušala, imao sam super osjećaj i zadovoljan sam svojom, ali što je još važnije i igrom cijele momčadi,' kazao je Nowitzki. Jason Terry je dodao 19 koševa za Maverickse (10-8) koji su dobili osam od zadnjih deset utakmica nakon što su u sezonu ušli sa dvije pobjede i sedam poraza. U gostujućim redovima najbolji je bio Amare Stoudemire (28 koševa), dok je Steve Nash protiv svog bivšeg kluba zabio 20 koševa uz 10 asistencija.

'Kada Nowitzki igrao kao večeras Dallas je praktički nemoguće dobiti,' dodao je Stoudemire nakon devetog poraza ove sezone uz 11 pobjeda.

REZULTATI:

Dallas - Phoenix 112:97
Denver - San Antonio 91:108