PUTNICI NA FF

PAO s pola koša dobio dramu u Ateni

05.04.2012 u 23:08

Bionic
Reading

Nakon Barcelone, Olympiacosa i moskovskog CSKA, Final Four košarkaške Eurolige, kojem će domaćin biti Istanbulu, izborio je i Panathinaikos

Košarkaši Panathinaikosa posljednji su sudionici ovosezonskog Final Foura Eurolige. U dramatičnoj su završnici pete utakmice četvrtfinala pred 18.0000 svojih navijača u Ateni svladali Maccabi s 86:85.

Otišli su aktualni europski prvaci na poluvrijeme s plus devet (41:32), a budući da su s jednakom prednošću (62:53) ušli i u posljednju četvrtinu, a nešto više od pet minuta prije kraja imali i vodstvo od 12 koševa razlike (73:61), činilo se da će rutinski privesti utakmicu kraju. No, gosti se nisu predavali i u zadnju su minutu ušli s minus četiri (81:77), a onda sedam sekundi prije kraja došli i do izjednačenja (8585) nakon što je sva tri puta s crte slobodnih bacanja precizan bio Guy Pnini.

Dimitris Diamantidis je pet sekundi prije sirene pogodio jedno slobodno bacanje, a nakon što je promašio drugo, lopte se dočepao Tal Burstein. Ali, samo nakratko budući da mu ju je odmah ukrao Diamantidis i odveo Panathinaikos na završni turnir.

Upravo je Diamantidis s 25 koševa (15 iz slobodnih bacanja) bio najefikasniji kod Atenjana, a ujedno je bio i najbolji skakač (6) i asistent (3) svoje momčadi. Kod Maccabija je najbolji s 14 koševa bio David Blu.

Panathinaikos će u polufinalnom dvoboju Final Foura u Istanbulu (11. - 13. svibnja) igrati protiv moskovskog CSKA-a, dok drugi par čine Barcelona i Olympiacos.

Euroliga, četvrtfinale, peta utakmica:

Panathinaikos - Maccabi 8685 (serija 3-2)