LIGA ZA PRVAKA

Rutinske pobjede Cibone, Zagreba i Cedevite

31.03.2012 u 22:16

Bionic
Reading

U četvrtom kolu košarkaške Lige za prvaka favoriti su ubilježili sigurne pobjede. Cibona je bila bolja od Zaboka, Zagreb se nakon šoka od Splita iskalio na Brod Svjetlost, dok je Cedevita svladala Zadar

Košarkaši Cibone i nakon četiri kola ne znaju za poraz. U subotu su na svom parketu svladali Zabok 88:62. d početka je bilo jasno da Cibona neće imati problema sa svladavanjem objektivno slabijeg protivnika. Nakon deset minuta bilo je +8 za domaćine (20:12), a do poluvremena su Vukovi još povećali prednost i na 15-minutni odmor otišli s prednošću od 16 poena (49:33). U drugom poluvremenu Cibosi su stalno držali uvjerljivu prednost i na kraju pobijedili s 26 poena prednosti (88:62).

Trener Cibone Jasmin Repeš nakon utakmice je rekao:

'Dobili smo utakmicu, ali trebalo bi to biti još bolje. Interesirala me reakcija u ovakvoj utakmici u kojoj smo bili apsolutni favorit, ali to nije izgledalo kako bih ja želio. Najbitnija su dva boda i da se nitko nije ozlijedio s obzirom da igramo svaka tri dana. Želio bih više koncentracije u ovakvim utakmicama, da se bude unutra 100 % mentalno i to je onda sasvim druga priča.'

Kod Cibone je najviše poena, njih 14, postigao Hrvoje Kovačević. Andrija Žižić postigao je 13 poena uz 6 skokova, a Goran Suton i Tomislav Zubčić po 12 poena. Suton je ubilježio i 7 skokova. Mladi Marko Arapović u svom ovosezonskom debiju za prvu momčad Cibone zaigrao je zadnje 3 i pol minute i ubilježio 4 poena bez promašaja te skok u napadu. Kod Zaboka je najučinkovitiji, s 14 postignutih poena, bio Filip Krušlin.

Zagreb se nakon teškog poraza od Splita u prošlom kolu digao na noge i razbio na gostovanju Brod Svjetlost 113:62. Za aktualne hrvatske prvake za koje je Markota ubacio 26, dok je Simon dodao 20 koševa. Kod domaćina je Barać zabio 24 koša uz 11 skokova. Cedevita je na svom parketu svladala Zadar također lagano 83:56. Najefikasniji u redovima momčadi iz Podsuseda bili su Draper i Bilan sa 14 koševa, a Warren je dodao 12. Kod Zadra Reed je ubacio 13, a Vragović 10.