ZADAR KOD CEDEVITE

Anzulović: Respektiramo Zadar, ali mi smo bolji

30.03.2012 u 15:18

Bionic
Reading

Zagrebačka Cedevita, jedini predstavnik Hrvatske na završnom turniru regionalne ABA lige koji se od 28. do 30. travnja igra u Tel Avivu, u subotu u četvrtom kolu A-1 Lige za prvaka u subotu (20 sati) pred svojim navijačima dočekuje Zadar u prvom ovosezonskom međusobnom ogledu

Ako je susret s Cibonom bio derbi prvenstva, ogled sa Zadrom svakako spada u red klasičnih utakmica hrvatskog prvenstva. Cedevita je ove sezone u ritmu nekoliko pobjeda pa jedan poraz. Slijed nakon poraza od Cibone u prošlom kolu nalaže nekoliko uzastopnih pobjeda...

'Ne bih to tako rekao jer pobjede ovise isključivo o našoj kvaliteti i pristupu na parketu. Taj pristup je u prošloj utakmici bio vrlo slab i uslijed kvalitete protivnika i uslijed naših slabosti. Nešto slično smo imali i protiv Zagreba u Draženovom domu u ABA ligi. Puno puta se ove sezone dokazalo da ne možemo kvalitetno reagirati protiv nikog ako nemamo pravi pristup i respekt. To smo dečkima ukazali, uz katastrofalnu kontrolu lopte koju smo imali protiv Cibone', odgovara trener Dražen Anzulović, a prenosi portal Cedevite

'Protiv Zadra očekujem dijametralno suprotan pristup, samim time i kvalitetu koja nam je potrebna, da respektiramo Zadar i sve ono što oni mogu, vjerujući da mi možemo biti momčad koja će na našem parketu biti bolja', dodao je Anzulović.

Zamjetan je ovosezonski rast posjećenosti utakmicama u Domu sportova, za što su zaslužne dobre igre Cedevite i kvalitetni rezultati. I na ovom klasičnom ogledu očekuju se pune tribine, čemu će svakako pridonijeti i Zadar kao tvrda i neugodna momčad.

'Apsolutno! Zadar igra agresivno, igra dobro, pojačan s dva Amerikanca. Stvarno bih želio da dođe što više ljudi jer mi igramo i zbog nas, zbog kluba, ali prvenstveno zbog publike i naših navijača. Nadam se da ćemo biti bolji no što smo bili protiv Cibone', rekao je Anzulović.

Jedan od onih koji trebaju dodatno povući svakako je i Marko Car

'Kroz cijelu sezonu zapravo imamo pozitivan ritam i nije nam se događalo da odigramo loše utakmice u seriji pa se nadam da ćemo tako i nastaviti već od Zadra. Ne smijemo ih olako shvatiti jer će i ovaj naš poraz od Cibone drugima biti primjer kako igrati protiv nas. Isto tako vjerujem da nam se neke situacije koje smo imali u prošlom kolu neće ponoviti i da ćemo znati odgovoriti izazovima', rekao je Car.

Zadar ima taj košarkaški duh bez obzira na roster i svakako će biti posebno nadahnut u subotu u Domu sportova. Zadarski način dobro poznaje i Marko koji je tamo igrao prije dolaska u Cedevitu.

'Sigurno, ponajprije u ovoj situaciji gdje je Zadar iza Cedevite po kvaliteti. Htjet će dokazati da mogu igrati s nama i da zavređuju regionalnu ABA ligu. Imaju i motiv više jer sada se nas u Hrvatskoj gleda kao favorita, kao nekoga protiv koga se treba dokazati. Ne treba bježati od činjenice da mi jesmo favoriti u subotu, ali izvedba na parketu ovisi samo o nama i našem pristupu. Ne smijemo im dati da uđu u svoj ritam i da se razmašu, već od starta moramo biti fokusirani i ozbiljni. Zadar nije momčad za podcjenjivanje', dodao je Karlovčanin Car.

Dodajmo još kako i ovoga puta Cedevita priprema klasični show-program kod predstavljanja uz šutiranje za skuter na poluvremenu.

Hrvatska 1. liga
Liga za prvaka
Split Šibenik 19:00
Utk. Pob Izg Koš-R.
1. Cibona 3 3 0 +53
2. Zadar 3 2 1 +48
3. Cedevita 3 2 1 +40
4. Split 3 2 1 +12
5. Zagreb 3 2 1 +10
6. Zabok 3 1 2 -32
7. Šibenik 3 0 3 -65
8. Svjetlost 3 0 3 -66
Sljedeće utakmice
31.3. Cibona Zabok
31.3. Svjetlost Zagreb
31.3. Cedevita Zadar
3.4. Zabok Split