EUROLIGA

Banić i Bilbao Basket razbili CSKA za 1-2 u pobjedama

28.03.2012 u 21:10

Bionic
Reading

Novu sjajnu utakmicu su odigrale ove dvije momčadi, ali za razliku od moskovskih ogleda ovom je prilikom dominirao Bilbao

Košarkaši španjolskog Bilbao Basketa i dalje su živi u Euroligi. U trećoj četvrtfinalnoj utakmici Baskijci su na svom parketu razbili CSKA sa 94-81 i tako smanjili ukupan rezultat na 2-1 (igra se na tri pobjede).

Novu sjajnu utakmicu su odigrale ove dvije momčadi, ali za razliku od moskovskih ogleda ovom je prilikom dominirao Bilbao. Prvo blago odvajanje od suparnika Bilbao je učinio tijekom druge četvrtine, pa se na poluvrijeme otišlo sa 47-40 za domaćina.

No, u još veću brzinu je Bilbao ubacio u nastavku, te taj ritam nisu mogli pratiti niti sjajni igrači moskovskog kluba. Otišao je Bilbao i na dvadesetak razlike prednosti, a sve je završilo sa 94-81 za domaćina.

Hrvatski košarkaš Marko Banić je bio jedan od najboljih u redovima domaćina, gdje su zapravo svi odigrali za visoku ocjenu. Sa 18 poena je Banić bio drugi strijelac svoje momčadi (prvi je bio sa 20 poena Vasiliadis). Banić je imao odličan šut iz igre 7-9, uz 4-6 s linije slobodnih bacanja. Dva puta je uspješno skočio, a izgubio je tek jednu loptu.

Na drugoj strani je 22 poena ubacio Nenad Krstić, dok je 16 uz šest skokova dodao Andrej Kirilenko.

Četvrta se utakmica igra u petak, također u Bilbau.