EUROLIGA

Barca na Final Fouru, Maccabiju drama protiv Panathinaikosa

27.03.2012 u 23:33

Bionic
Reading

Košarkaši Barcelone prvi su osigurali nastup na Final Fouru Eurolige nakon što su nanijeli i treći poraz UNIKS-u. Maccabi je na svom parketu uspio pobijediti Panathinaikos i tako poveo u seriji 2:1

Košarkaši Barcelone, europski prvaci iz pretprošle sezone, 'pomeli su' kazanski UNIKS u četvrtfinalnoj seriji euroligaškog doigravanja te postali prva momčad s izborenim Final Fourom koji će se u svibnju igrati u Istanbulu.

U trećoj su utakmici, prvoj u Kazanu, igrači Xavija Pascuala slavili 67-56 upisavši i treću uzastopnu pobjedu. Premda su igrali loše, pogotovo u prvom poluvremenu koje su završili samo sa 28 ubačenih poena uz očajan šut, Katalonci su na kraju slavili prebacivši u višu brzinu.

Zabili su u drugom poluvremenu 39 koševa te limitirali domaćine na samo 22; još su jednom slavili zahvaljujući svom ovosezonskom forteu - odličnoj obrambenoj igri.

Juan Carlos Navarro na kraju je bio najbolji strijelac na utakmici 21 košem. Bio je jedini s dvoznamenkastom brojkom u pobjedničkoj momčadi.

Domaći je sastav predvodio Amerikanac s BiH-putovnicom Henry Domercant ubacivši 19 koševa.

Barcelona je nastup na Final Fouru osigurala treći put u četirima prošlim sezonama.

U drugoj utakmici večeri izraelski je Maccabi na svom parketu u dramatičnoj završnici svladao atenski Panathinaikos 65:62 i tako došao na korak do odlaska na Final Four. Maccabi je odigrao fantastičnu prvu četvrtinu kada se rezultatski odlijepio na 24:13, da bi do poluvremena svoju prednost povećao.

Ipak, u drugom dijelu igrači trenera Obradovića podigli su razinu obrane, krenulo je i u napadu. No plus 13 koševa koliko je Maccabi imao na poluvremenu bila su na kraju ipak nedostižna za 'zelene' iz Atene. Istina, 15 sekundi prije kraja Panathinaikos je imao napad i priliku da tricom izjednači, ali Calathes nije bio precizan.

U redovima Maccabija istakli su se Smith sa 11 poena i devet skokova, Ohayon sa 12 poena i šest asistencija te Hendrix sa devet poena, tri dodavanja i sedam skokova. Kod Panathinaikosa Mike Batiste je ubacio 13 poena uz šest skokova, Diamantidis 10 uz pet asistencija i šest skokova te Calathes koji je postigao devet poena uz šest skokova.