BEZ DLAKE NA JEZIKU

Repeša poslao oštru poruku igračima i najavio veliku čistku!

14.03.2012 u 10:11

Bionic
Reading

Nakon novog poraza Cibone u Draženovu domu, ovaj puta od Zagreba, Jasmin Repeša nije mogao sakriti razočaranje

U svom monologu naš najbolji trener te odnedavno ponovno izbornik reprezentacije Hrvatske prvo je u nekoliko rečenica analizirao poraz od Zagreba 84:88.

'Mogu samo čestitati Zagrebu na pobjedi. Mi smo odigrali onako kako je Zagrebu odgovaralo jer su njegovi igrači mogli izaći na parket i pokazati raskoš talenta. Uostalom, o tome sam govorio i prije utakmice, a ako im još k tome dozvolimo da pogode 16 trica, sa 67 posto uspješnosti… onda je nakon toga teško reći nešto pametno', mirnom glasom kazao je 51-godišnji Repeša

Riječi su Repeši, koji je u posljednje vrijeme vidno nervozan zbog loših igara njegovih igrača, samo dolazile. Gorčina koja mu se posljednjih dana skuplja jednostavno je krenula u obraćanju novinarima:

'Kada ovakva Cibona primi 88 poena, onda teško može dobiti bilo koga. Ništa, sada je na nama da prespavamo i da vidimo što i kako raditi jer smo doveli klub u izuzetno tešku situaciju', dodao je Repeša koji je očito između redaka poručio da je momčad – koju velikim dijelom nije birao – spremna za velike rezove.

Od Repeše smo zatim pokušali izvući koju riječ više o rečenici 'da vidimo što i kako raditi jer smo doveli klub u izuzetno tešku situaciju' i tada su na red došli igrači kojih se Repeša očito želi riješiti.

'Pitam se ima li smisla na ovakav način, s poluistrošenim igračima, krenuti u prvenstvo Hrvatske ili već trebamo imati viziju za sutra? Ne vidim smisao i iskreno ne mogu gledati da netko od igrača nije u stanju napraviti jedan posto više od onoga što radi', znakovito je Repeša poslao poruku svojim igračima.

Očito je i Repeša, nakon nekoliko nesretnih poraza, postao svjestan da ova momčad ipak ne može igrati ozbiljnu košarku. Ti istrošeni igrači koje je prozvao vjerojatno će se sami prepoznati, a riječi Repeše da je 'ova momčad objektivno trebala biti očišćena puno prije' možda je i tzv. pila naopako.

Poznato je da je Repeša nekoliko tjedana pregovarao s vodstvom Cibone (glavni je u pregovorima bio Nikša Prkačin) i jako je dobro znao – kao iskusan stručnjak – koji su limiti ove momčadi. No treba biti pošten i reći da su mu se dva iskusna igrača (Žižić i Kus) ozlijedila u vrlo nezgodnom trenutku za momčad, kada je svaka utakmica bila presudna za što bolju poziciju u ABA ligi.

Donedavno su se navijači Cibone potajno nadali Final Fouru ABA lige u Tel Avivu, a sada ni finale domaćeg prvenstva ne izgleda dohvatljivo.

'Da s ovom momčadi nismo pokušali ići dalje kroz sezonu, možda bismo bili u dilemi. No, tko zna, možda bi nam bilo žao. Jasno je s kim se može, a s kim se ne može…', nejasnu poruku poslao je Repeša.

Na pitanje kako će ova momčad izgledati u domaćoj Ligi za prvaka, koja starta za tjedan dana, podigao je glas i kazao:
'Ova ekipa Cibone ne može biti prvak Hrvatske, i tu nema nikakve dileme! Pa nama ne treba jedan playmaker, trebaju nam dva! Ovako gubimo mogućnost da Kus igra na poziciji na kojoj može više dati. Uz to, Cibona treba pomoć ispod koša. Pa Kasun je večeras izgledao kao da je s nekog drugog planeta', rekao je Repeša.

Cedevita, koja ove sezone uz Maccabi dominira u ABA ligi, realno je po kvaliteti ispred Cibone. Zagreb se očito podigao u formi i zanimljivo je bilo čuti razmišljanje Repeše gdje je tu Cibona?

'Kada sam stigao u klub, svi skupa smo konstatirali da je Cibona u ovom trenutku treći klub u gradu. I po proračunu je tako! Konkretno, Zagreb je posložen da igra Euroligu i ove godine su imali budžet najmanje duplo veći od Ciboninog. Ali to nije opravdanje za slabe igre i ovo ne govorim zbog alibija', u svom obraćanju kazao je Repeša.

Nakon još nekoliko rečenica o samoj utakmici i nedovoljnom angažmanu Ciboninih igrača (energetska potrošnja) za kraj je dodao: 'Gdjegod smo došli igrati, ekipe su bile izuzetno motivirane. Očito svi žele protiv Cibone odigrati što bolje mogu i to razumijem jer je Cibona brend. Bila je brend i u budućnosti mora biti brend!'