DIRNUO GA FILM 'NEKOĆ BRAĆA'

Nova zvijezda Netsa odaje počast Draženu

20.02.2012 u 15:50

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena Dražen Petrović dobio je još jednu počast u NBA ligi

Svega četiri NBA sezone, od čega dvije i pol u New Jersey Netsima, bile su dovoljne da ostavi dubok trag među navijačima i igračima.

Tako će jedan od najboljih šutera trica ove sezone Anthony Morrow na All-Star natjecanju u Orlandu u šutiranju trica u čast Dražena Petrovića, košarkaša koji je poginuo na vrhuncu karijere u 29. godini života, nositi njegov legendarni dres - NETS 3.

Podatak kako su Netsi u povijesti ukupno umirovili šest dresova, a Morrow je izabrao baš Draženov.

Morrow će nositi Draženov dres

Simpatični Morrow na ideju da nosi Draženov dres došao je nakon što je pogledao film 'Nekoć braća' – koji govori o nikad obnovljenom prijateljstvu Petrovića i Divca – te nakon što je na svakom treningu gledao u Draženov dres u trening-dvorani Netsa. Kaže kako je film bio vrlo emotivan i kako je tek tada shvatio kako je Dražen bio – velik.

'Sjećam se, ne baš svih detalja, ali se sjećam kako je Dražen stvarno bio jako, jako dobar šuter', kazao je 26-godišnji Morrow koji ove sezone trice gađa preciznošću od 41,4 posto i, po ocjenama stručnjaka, jedan je od favorita za titulu koju Dražen nikada nije uspio osvojiti.

Zanimljiv je i podatak kako Morrow – koji je imao svega osam godina kada je Dražen stradao - na vječnoj ljestvici najboljih tricaša lovi dugo nedodirljivog Stevea Kerra. S obzirom na to da je Kerr odavno u mirovini nova NBA zvijezda Morrow ima priliku zasjesti na vrh ljestvice najboljih tricaša u povijesti, ljestvice na kojoj Dražen Petrović sa 43,74 posto zauzima peto mjesto.

NAJBOLJI TRICAŠI (postotak)

1. Steve Kerr 45,40%
2. Anthony Morrow 44,19%
3. Hubert Davis 44,09%
4. Stephen Curry 44,00%
5. Dražen Petrović 43,74%

Ovako je gađao Dražen Petrović
Anthony Morrow pokazuje kako se šutira