POTRAGA ZA MILIJUNIMA

Iverson izlaz iz bankrota traži u nogometu

20.02.2012 u 13:24

Bionic
Reading

Allen Iverson, sjajni nekadašnji 36-godišnji NBA košarkaš, trenutačno proživljava financijski ne baš ugodne trenutke. Makar je u karijeri bio okružen milijunima, sada mu džep nije toliko dubok

Javnost je upoznata s tim nakon što legendarni igrač Philadelphije nije mogao jednom draguljaru podmiriti račun u iznosu od 850.000 američkih dolara. Premda je tijekom NBA karijere zaradio oko 150 milijuna dolara, Iverson je mnogo toga potrošio, i to zbog toga jer je financirao 50-ak bliskih prijatelja i rođaka, koje je, navodno, smatrao zaslužnima što je preživio djetinjstvo u problematičnoj četvrti.

Došao je blizu financijskog kraha i zbog drugih poroka, a jedan od njih je kupovanje skupog nakita. Kako za sebe, tako i za majku Ann.

Zbog toga je Iverson tražio bilo kakav novi posao da lakše ispliva iz problema. Postojala je mogućnost povratka u NBA ligu, imao je, navodno, ponudu iz portorikanske košarkaške lige, no ona posljednja se čini najneobičnijom, ali možda i najrealnijom. Iverson će zaigrati dvoranski nogomet!

Američka momčad dvoranskog nogometa, Rochester Lancers, poslala je službenu ponudu, a što je Iversonu najvažnije, kada bi je prihvatio, dobivao bi 20.000 američkih dolara po nastupu, ali i dodatnih pet tisuća za svaki postignuti pogodak. Nepoznato je koliko je Iverson nogometno vješt, ali podatak da se prosječno zabija više od 12 golova po utakmici u toj ligi budi i njegovu nadu za tim bonusima.

'Iverson je savršen atleta, kao što ima i žestoku glad za uspjesima. Mogao bi biti odličan izbor za nas, kao i mi za njega', rekao je dopredsjednik Rochestera Rich Randall.