NBA DOIGRAVANJE

Tek sad započinju prave utakmice

18.04.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Završen je regularni dio sezone i tek sad počinje pravo nadmetanje za prsten, u kojem su favoriti LA Lakersi i Cleveland Cavaliersi, dok iz prikrajka svoju šansu traže Boston, San Antonio, a možda i Denver

Nakon 82 utakmice regularne sezone poznati su parovi doigravanja. Oni koji su i prije prvenstva bili označeni da će dogurati do doigravanja opravdali su očekivanja. I ove godine jedno od većih razočaranja je New York, koji godinama upumpava milijune i milijune u sastav, ali rezultata nema, a iznenađenjem bi se moglo nazvati i to što se Phoenix ove sezone nije uspio plasirati u doigravanje.

Što se tiče parova, ima ih nekoliko s izrazitim favoritima, ali i nekoliko utakmica u kojima će biti gusto.

Cleveland – Detroit

Cavsi predvođeni LeBronom Jamesom najbolja su momčad regularnog dijela i izraziti favorit protiv Detroita, koji više nije ono što je nekad bio. Onog trenutka kad su se riješili Billupsa počelo je štekati. Sve osim prolaza Cavsa bila bi senzacija.

Boston – Chicago

Aktualni prvaci lišeni su pomoći Kevina Garnetta, koji zbog ozljede koljena vjerojatno više neće nastupiti, ali i bez njega favoriti su protiv Chicaga. Nekadašnji klub velikog Michaela Jordana iza sebe ima dobru sezonu, zahvaljujući ponajviše odličnom novaku Derricku Roseu koji je ove sezone pokazao da će biti zaista izvrstan igrač.

Orlando – Philadelphia

Orlando predvodi fantastični Dwight Howard i može se reći da su oni jedno od ugodnih iznenađenja prvenstva. Trenutno imaju problema s ozljedama Lewisa i Turkoglua, no i takvi ranjeni bi trebali proći Sixerse.

Atlanta – Miami

Definitivno najinteresantniji par Istoka. Između Atlante i Miamija je sve otvoreno, no prednost bi mogla biti ipak na strani momčadi s Floride, i to samo zato što u svojim redovima imaju jednog od najboljih košarkaša u ligi, Dwynea Wadea. S druge strane, Atlanta ima veći izbor igrača, no ako Wade bude imao svoj dan, nitko ga neće moći zaustaviti da odvede Heat u polufinale Istoka.

LA Lakers – Utah


Predvidjeti pobjednika ovog para je zaista lako. Lakersi su u ovoj sezoni pokazali da imaju potencijala za naslov, a Jazzeri će im poslužiti samo kao predjelo. Kobe, Gasol, Bynum i društvo prejaka su skupina za Utah.

Denver – New Orleans

I ovaj par spada u redove neizvjesnijih. Činjenica da bi Denver trebao biti u stanovitoj prednosti zbog domaćeg terena vrlo se lako može anulirati ako će Paul ili Stojaković imati svoju večer. Denver je napravio velik posao kad se riješio Iversona i doveo Billupsa, koji im je donio samo pozitivne stvari. Nemojmo zaboraviti da su dogurali do drugog mjesta na Zapadu. Zbog svega toga Denveru ipak dajemo više šanse.

San Antonio – Dallas

Previše je dobrih igrača u redovima Spursa da bi se Dallas mogao obraniti. San Antonio je favorit u ovom ogledu, jer Dallas uvelike ovisi o Dirku Nowitzkom, koji ne može sam protiv Duncana, Goodena, Parkera i društva.

Portland – Houston

Tu će odlučivati nijanse. Po snazi su tu negdje, no Portland u svojim redovima ima nekoliko mladih talenata koji bi mogli okrenuti seriju na njihovu stranu. Bit će to potpuno neizvjesna serija, no na kraju bi Portland mogao biti pobjednik.