NBA LIGA

Lin zasjenio čak i izvrsnog Nowitzkog

20.02.2012 u 00:52

Bionic
Reading

Linsanity ide dalje. U krcatom Madison Square Gardenu Jeremy Lin je s 28 koševa i 14 asistencija dirigirao igrom New York Knicksa koji su prekinuli seriju Dallasa od šest pobjeda i slavili sa 104-97

Niti rekordan učinak u sezoni Dirka Nowitzkog od 34 koša nije pomogao aktualnim prvacima protiv Knicksa koji na krilima Jeremyja Lina nastavljaju pisati jednu od najvećih sportskih priča ove sezone. I dalje su Knicksi bez prve zvijezde Carmela Anthonyja koji je propustio sedmu utakmicu u nizu zbog istegnuća desne prepone, a njegov povratak najavljen je za ponedjeljak i dvoboj s New Jerseyjem. No, navijači New Yorka više posebno niti ne mare za izostanak Anthonyja jer Lin iz utakmice u utakmicu potvrđuje da njegova igra nije slučajnost.

S 28 koševa i rekordnih 14 dodavanja, te ključnim šutevima, Lin je lomio i na kraju slomio Maverickse, a ostati će upamćen detalj kada je s istekom napada "stavio" tricu preko ruke Nowitzkog. Veliku pomoć u odlučujućim napadima Lin je imao u vidu Stevea Novaka koji je u zadnjoj četvrtini ubacio četiri trice, a vrlo dobru partiju pružio je i debitant u dresu Knicksa J.R. Smith uknjiživši 15 poena. Također, svoj obol dali su Chandler s 14 koševa, 10 skokova i 3 blokade, te Stoudemire s 11 poena i 7 skokova.

Osim Nowitzkog, koji je konačno podsjetio na sjajna izdanja iz prošle sezone, jedina dva igrača Dallasa koji su ubacili dvoznamenkasti broj koševa bili su Marion (14) i Terry (13), s tim da je potonji imao i 7 skokova, te 6 asista.

Mavericksi su većim djelom utakmice, a posebno u zadnjoj četvrtini, na sve moguće načine pokušavali zaustaviti Lina, međutim niti udvajanja, niti vrlo agresivni izlasci i samog Nowitzkog, nisu mogli spriječiti novu NBA zvijezdu koja je svoju momčad u posljednjih osam utakmica odvela do sedam pobjeda. Ukoliko se u takvu momčadsku igru uspije uklopiti i Carmelo Anthony onda je liga definitivno dobila još jednog legitimnog kandidata za naslov prvaka.