RUSKA KOŠARKA

Lončar i Planinić odveli Himki do preokreta

18.02.2012 u 19:41

Bionic
Reading

Himki je u posljednjoj dionici igre ubacio 15 poena i na kraju slavio s tri razlike. Pobjednički je koš, pokazalo se, postigao najbolji igrač utakmice, Krešimir Lončar, 34 sekunde prije kraja. Bilo je to za konačnih 56:53

Moskovski Himki je sa 56:53 slavio na gostovanju kod Spartak Primorja u sklopu 9. kola ruske PBL lige. U pobjedničkoj momčadi briljirali su hrvatski reprezentativci Krešimir Lončar i Zoran Planinić.

Himki je nakon 30 minuta igre (tri četvrtine) zaostajao za domaćim Spartakom sedam razlike. No tada je obrana moskovskog sastava ubacila u brzinu više i svela domaće košarkaše na svega pet poena u 10 minuta.

Himki je u posljednjoj dionici igre ubacio 15 poena i na kraju slavio s tri razlike. Pobjednički je koš, pokazalo se, postigao najbolji igrač utakmice, Krešimir Lončar, 34 sekunde prije kraja. Bilo je to za konačnih 56:53.

Inače Lončar je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je za 24 minute na parketu postigao 17 koševa (8-10 šut za dva poena, 1-5 s crte slobodnog bacanja), te uhvatio četiri skoka pod obručima. Planinić je također bio odličan sa 13 poena (1-6 šut za dva poena, 3-3 za tri, 2-5 s crte slobodnog bacanja), četiri asistencije i skoka.

Himki je ovom pobjedom, s dvije utakmice manje od vodećeg dvojca, došao do sedme pobjede u devetoj utakmici PBL lige. Vodeći je i dalje gradski rival CSKA s omjerom pobjeda i poraza 10-1.