BRAVO FILIPE!

Nova sjajna utakmica mladog Cvjetićanina

18.02.2012 u 12:08

Bionic
Reading

Ovom je utakmicom još jednom pokazao kako može igrati u NCAA ligi, i ukoliko mu se pruži prilika postići će dvoznamenkast broj poena. U obzir treba uzeti i da mu je ovo tek prva godina u Americi i da se još prilagođava na njihov sustav igre

Sinoć je u NCAA ligi odigrano samo 7 susreta, najbolje momčadi nisu igrale, ali su na sveučilišnim parketima nastupila trojica hrvatskih košarkaša, od kojih se istaknuo Filip Cvjetićanin s još jednom odličnom utakmicom.

Cvjetićanin nastupa za sveučilište Florida Gulf Coast koje je neočekivano poraženo od Stetsona 86:80. Filip je utakmicu započeo na klupi i ukupno je igrao 16 minuta i za to vrijeme uspio postići 15 poena. Iako nije imao veliku minutažu, 11 puta je uputio loptu prema košu, od čega je 10 bilo šuteva za 3 poena, a pogodio ih je 5. Zanimljivo je da su mu ostali statistički stupci ostali prazni.

Ovom je utakmicom još jednom pokazao kako može igrati u NCAA ligi, i ukoliko mu se pruži prilika postići će dvoznamenkast broj poena. U obzir treba uzeti i da mu je ovo tek prva godina u Americi i da se još prilagođava na njihov sustav igre. Pokazao je kako ima kvalitetan šut i da bi u narednim godinama mogao biti ključan igrač svoje ekipe.

Spomenimo i ostalu dvojicu hrvatskih košarkaša koji su prošle noći igrali. Hrvoje Vučić odigrao je 15 minuta u porazu njegovog Valparaisa od Loyole 61:53, ali nije se iskazao, tek je upisao jednu asistenciju i jednu blokadu. Trener Pennsylvanije dao je Marinu Kukoču samo 3 minute igre tijekom kojih naš košarkaš nije uspio postići koš. Njegova je momčad bila uspješnija od Cornella rezultatom 73:66.