SAMO MLADI 'VEZANI'

KK Zagreb nakon Maya spreman i na nove odlaske

16.02.2012 u 11:30

Bionic
Reading

Amerikanac Sean May još večeras u 20 sati odigrat će finale Kupa Krešimir Ćosić protiv Cedevite, prespavati te u petak u 13.30 sati krenuti put Rima kako bi dres KK Zagreb i službeno zamijenio onim talijanskog prvoligaša Fabi Shoes Montegranaro

Sean May je s novim poslodavcem suradnju dogovorio još početkom tjedna, a od kluba se rastao u stilu pristojnog profesionalca.

Iako je u Zagrebu tek četiri mjeseca, i kroz koju godinu će vjerojatno i zaboraviti da je ovdje igrao, punim žarom je odradio polufinalnu utakmicu protiv Zadra (19 koševa i osam skokova za svega 20 minuta). Mirnim tonom objasnio je razloge rastanka:

'Samo novac. Baš mi se sviđa život u Zagrebu. Grad je ugodan, momčad dobra, suigrači odlični, ali klub ima financijske tegobe, a u Italiji me čeka sigurniji i izdašniji ugovor', kaže 27-godišnji May.

Predsjednik kluba Davor Jelavić poželio je sreću Amerikancu.

'Rastali smo se u gospodskom tonu, bez ikakvih problema. Pronašao je angažman i sretno mu bilo. Nismo ga ni pokušali zaustaviti, kao što ne bi ni ikoga drugoga u njegovoj situaciji', govori Jelavić odgovarajuću ujedno i na pitanje o mogućnosti odlazaka iz kluba Slovenca s hrvatskom putovnicom Saše Ožbolta te Amerikanca s hrvatskom putovnicom Josha Heytvelta

'Samo želimo izbjeći odlaske mladih igrača. Imamo jednu od najbolji škola košarke u Europi i vrijeme je da ti igrači počnu vraćati uloženo. Zato smo se odlučili da umjesto Maya ne dovodimo nikog novog, već da u taj prostor upadne netko od mladih asova poput Halilovića, Rikića ili Bubala', za tportal.hr kazao je Jelavić.