102:74 KONTRA SPLITA

Cedevita lako do svog prvog finala Kupa

15.02.2012 u 18:48

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite s lakoćom su u dvorani Trnsko nadigrali Split sa 102:74 i osigurali sutrašnje finale domaćeg košarkaškog kupa

Košarkaši Cedevite nisu imali težak posao protiv Splita u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Mlada momčad iz Dioklecijanova grada čak je u većem dijelu utakmice dobro parirala puno iskusnijim Zagrepčanima, no konačnih 102:74 vrlo zorno prikazuje razliku u kvaliteti između te dvije momčadi.

Cedevita je odigrala relativno slabu obrambenu partiju u polufinalu, no suparnici jednostavno nisu imali znanja i mogućnosti to iskoristiti. Da se možda mladom Sobinu (23 koša i 8 skokova) pridružio još netko, tek tad bi možda Split bio konkurentniji. Ovako, s plus 28 Dražen Anzulović može biti itekako sretan, pogotovo jer je imao prigodu i odmarati svoje ključne igrače u posljednjoj četvrtini, a njegovi poslodavci itekako zadovoljni što im je klub, nakon svih silnih ulaganja, konačno stigao nadomak prvog trofeja.

Cedeviti će to biti prvo finale Kupa, a protiv koga će igrati, saznat ćemo nakon sraza Zagreba i Zadra.

Najefikasniji u sastavu Cedevite bio je Miro Bilan sa 16 koševa i 11 skokova, dok je prva zvijezda Dontaye Draper zabio 15 i imao 4 asistencije. Nije nevažno kazati kako je 10 igrača Cedevite ostvarilo barem po jednu asistenciju. Kod Splita, uz izvrsnog Sobina, jedini dvoznamenkasti je bio Mimica s 11 koševa, a Subotić je zabio 8, ali je imao i 9 dobrih dodavanja.