RASTROŠNA ZVIJEZDA

Iverson pod ovrhom, jer nije mogao platiti račun

14.02.2012 u 20:30

Bionic
Reading

Nadležni je sud Američke savezne države Georgije naložio blokadu i zapljenu svih sredstava na bankovnom računu 36-godišnjega slavnog košarkaša Allena Iversona

Dogodilo se to nakon što proslavljeni NBA veteran bez kluba nije mogao jednom draguljaru podmiriti račun u iznosu od 860.000 dolara. Premda je na računu, kako piše Philadelphia Inquirer, daleko manje od potrebne svote, 11-erostruki All-Star igrač ostat će bez svog preostalog novca.

Tijekom 15-godišnje profesionalne karijere, u najvećoj mjeri provedene u Philadelphia 76ersima, nekoć ponajbolji bek NBA lige zaradio je 154 milijuna dolara.

Kroz čitav je njezin tijek, međutim, nalazio shodnim financirati skupinu od 50-ak bliskih prijatelja i rođaka koje je smatrao zaslužnima što je proživio djetinjstvo u problematičnoj četvrti te izrastao u vrhunskog sportaša.

Također nikad nije štedio na nakitu, kojim je častio ponajprije sebe i voljenu si majku Ann.

Prema posljednjim su se informacijama za Iversona, koji trenutačno traži klub, zanimali LA Lakersi, no najizglednije je da će bankrotirani košarkaš za život morati nastaviti zarađivati u Portoriku.