MOĆNI ZAGREPČANI

Ciboni preokret protiv Olimpije u Tivoliju

28.11.2008 u 15:49

Bionic
Reading

Ovoga vikenda, na rasporedu je sedmo kolo regionalne košarkaše NLB lige, a hrvatske nastupe otvorili su košarkaši Zagreba, koji se nisu uspjeli maknuti s dna ljestvice. No, dojam su popravili Zadrani i Cibona u dvobojima protiv slovenskih predstavnika, te

Cibona je u Ljubljani u derbiju kola svladala Olimpiju sa 72:67 i upisala četvrtu pobjedu u natjecanju. Vukovi su tako došli i do četvrtog uspjeha u posljednjih deset dana, unatoč vodstvu domaćina od 19 razlike tijekom prvog poluvremena.

Najučinkovitiji u redovima Zagrepčana bili su Vukušić (18) i Marshall (14), kod domaćina je prednjačio Milič (17), a preokret je došao u posljednje dvije minute susreta. Trener Perasović ipak ima razloga za brigu, jer je krajem susreta koljeno ozlijedio Nikša Prkačin. Još se ne zna koliko je ozbiljna ozljeda kapetana hrvatske reprezentacije.

Do četvrte pobjede došli su i Splićani, koji su u novosadskom SPENS-u svladali Vojvodinu sa 72:70. Žuti su do pobjede došli u dramatičnoj završnici, u kojoj su u posljednjih 20 sekundi zabili šest koševa i nadjačali domaćine. Delaš je 19 sekundi prije kraja smanjio na -2, Shannon izjednačio, a deset sekundi prije kraja Grant pogodio za pobjedu. Shannon sa 18 i Delaš sa 15 koševa bili su najučinkovitiji pojedinici u redovima Splićana.

Zadrani su u dvorani Krešimira Ćosića potpuno dominirali protiv gostiju iz Novog Mesta i došli do pete pobjede koja im osigurava diobu trećeg mjesta u poretku. Zadra je već u prvom periodu došao do dvoznamenkaste prednosti i mirno ju održavao do konačnih 90:79. Najefikasniji kod domaćina bio je borbeni Makedonac Gečevski s 18 poena i 9 skokova, a pratio ga je Garnett sa 17. Dvoznamenkasti su još bili Dixon (15), Macura (14) i Perić (13, 9 skokova). Goste su predvodili Pavič s 21 i Sjields s 19 ubačaja, dok je potpuno podbacio najbolji strijelac Krke Davor Marcelić (5 poena, šut 2/10).

Zagreb se u Trnskom gotovo tijekom cijelog susreta suočavao s rezultatskim zaostatkom i na kraju izgubio od Hemofarma sa 85:76. Najkorisniji igrač lige Ante Tomić odigrao je odlično i susret zavšio s 20 koševa, 13 skokova, četiri asista i dvije blokade. Pratio ga je Jakov Vladović s 24 koša (trice 5/6) i četiri ukradene lopte. Kod gostiju, koji su dominirali u skoku, najefikasniji su bili Marković sa 18 i Mačvan sa 16 koševa. Hemofarm ima pet pobjeda i dva poraza, dok je Zagreb ostao na samo jednom uspjehu.