TRAGEDIJA STOUDEMIREA

Trener Lakersa gurao i vrijeđao suca pa zaradio kaznu

07.02.2012 u 11:33

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme u NBA ligi je prilično zanimljivo jer su zaredale suspenzije zbog verbalnog napada na suce, ali i one suspenzije koje su nakon naknadnih gledanja TV snimaka uočili iz NBA komisije

Tako je nakon Kevina Lovea, krila Wolvesa, vodstvo NBA lige suspendiralo trenera Los Angeles Lakersa Mikea Browna na jednu utakmicu zbog sukoba sa sucem tijekom dvoboja protiv Utaha. Podsjećamo, nezadovoljan odlukom kada nije svirana 'čista' osobna pogreška u porazu svoje momčadi 96:87, Brown je ušao na parket i gurnuo suca Zacha Zarbu. Dobio je, dakako, isključenje, a dodatno je uslijedila kazna vodstva lige.

Osim što neće smjeti voditi svoje košarkaše u jednoj utakmici, Brown će morati platiti 25.000 dolara.

Trener Lakersa Mike Brown u svađi sa sucem

No neki igrači bili su prisiljeni preskočiti nekoliko utakmica iz osobnih razloga. Tako je, primjerice, snažni krilni centar New York Knicksa Amar'e Stoudemire uzeo stanku zbog pogibije brata te je prvim letom otputovao na Floridu.

Hazell Stoudemire je smrtno stradao u ponedjeljak na floridskoj autocesti kada se svojim SUV-om zabio u prikolicu kamiona. Sve okolnosti nesreće još uvijek nisu poznate, ali poznato je da brat 29-godišnjeg centra Knicksa nije bio vezan sigurnosnim pojasom i preminuo je na licu mjesta.

Glasnogovornik Knicksa je poručio da još uvijek nije poznato koliko će dugo Amar'e Stoudemire biti odsutan.

Hazell Stoudemire je bio jedan od četvorice braće slavnog košarkaša, a bivši centar Phoenixa ima i tri sestre.