VALENCIA NA ČEKANJU

Perasović za španjolske medije otkrio sve detalje

25.01.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Bivši legendarni košarkaš, a danas uspješan trener Velimir Perasović, nakon duljeg vremena bez angažmana, vrlo je blizu povratka u španjolsku ACB ligu gdje je kao igrač i trener ostavio dubok trag

Kao što je u utorak pisao tportal.hr, Velimir Perasović još nije potpisao za Valenciju. To je potvrdio i za španjolske medije.

'U ovom sam trenutku nezaposleni trener koji želi raditi. Dakle, dostupan sam', potvrdio je Perasović u razgovoru za valencijski dnevnik Super Deporte (Supersport).

Španjolski je sportski dnevnik potvrdio da je hrvatski trener kandidat broj jedan za preuzimanje lokalnoga košarkaškog kluba nakon što je otkaz dobio Paco Olmos, inače Perasovićev dobar prijatelj.

'Istina je da me je moj agent upoznao s Valencijinom ponudom i da radi na njoj, ali to je sve što znam. Nisam stupio u izravan kontakt s ljudima iz kluba, a kamoli potpisao ugovor. Nemam pojma kako će to završiti', dodao je Perasović.

Na zamolbu da procijeni snagu momčadi koju bi uskoro mogao voditi bivši je trener Caje Laboral, Estudiantesa, Cibone i Efes Pilsena rekao:

'Govorimo o kvalitetnoj momčadi s ambicijama koja je, mislim, sposobna za dobar rezultat. Mislim da se s postojećim kadrom može napraviti dobar rezultat i da klub može na ljestvici zauzeti mjesto koje kvalitetom zaslužuje. Ne bih govorio previše o igračima s kojima nisam dosad radio. Informacije koje imam skupio sam prateći španjolsku ligu na TV ekranima. Također ne bih govorio više zbog iznimnog respekta koji imam spram dosadašnjega stručnog stožera. Sve što kažem moglo bi biti pogrešno interpretirano, a to ne želim.'

Kasnije tijekom utorka isti je izvor objavio informaciju da pregovori s Perasovićem i dalje traju premda su se zakomplicirali. Problem je limitirajuća financijska ponuda s kojom je Valencija ušla u pregovore. Stoga se kao realnija (čitaj: jeftinija) opcija u ovom trenutku nameće grčki trener Ilias Zouros

Na listi kandidata ispod Perasovićeva imena do srijede su također bili Litavac Kestutis Kemzura, litavski izbornik na posljednjem Eurobasketu, bivši grčki izbornik Panagiotis Giannakis te Španjolac Aito Garcia Reneses, koji je španjolsku reprezentaciju predvodio do olimpijskog srebra u Pekingu.