Košarka PERASOVIĆ OTVORENO

'Iz Saveza me nisu kontaktirali, a Valenciju čekam'

Samo za tportal.hr Perasović je progovorio o svom novom trenerskom angažmanu, a nekoliko riječi kazao je i o angažmanu na klupi reprezentacije Hrvatske

Nakon što su španjolski mediji objavili kako je Velimir Perasović novi trener Valencije postalo je jasno da u tom slučaju, s obzirom na stroga pravila ACB lige, bivša igračka legenda neće biti u krugu kandidata za mjesto izbornika A selekcije. Iako su hrvatski mediji prenijeli vijest kako je Peras novi trener ACB ligaša, kada smo ga kontaktirali dobili smo drugi odgovor.

'Nisam još ništa potpisao', rekao je za tportal.hr Perasović, dodavši da je istina kako je on tek jedan od kandidata.
'Čekam rasplet situacije, no zasad samo znam da sam u nekim kombinacijama. Kada bude gotovo onda vam mogu reći nešto više', dodao je popularni Peras.

Zanimljiva tema je i A reprezentacija. Zanimalo nas je li ga itko iz HKS-a nazvao otkada je javno rekao kako bi mu bila čast voditi reprezentaciju.
'Iz Saveza me nitko nije zvao i sad čitam u novinama kako sam svrstan u nekakvu drugu klasu potencijalnih izbornika. Ne znam kako sam mogao tamo završiti ako me nitko dosad nije kontaktirao', mirnim tonom kazao je Perasović.

Dodajmo tome kako su u tzv. prvu klasu potencijalnih izbornika – po izboru Stručnog savjeta HKS-a - svrstani novi trener Cibone Jasmin Repeša i trener turskog Fenerbahce Ulkera Neven Spahija.
Dakle, očito se čeka hoće li Spahija 'preživjeti' turbulentnu sezonu u Istanbulu, a očito je Repeša – kad se već odlučio vratiti u Hrvatsku – prvi izbor predsjednika HKS-a Danka Radića.

Za razliku od Perasovića kojem očito nije oprostio angažman u akciji 'Generacija Barcelona '92. plus' koja ga je zamalo uspjela smijeniti. Ili Ace Petrovića koji je zajedno s Perasovićem u tzv. drugoj klasi. No navodno je Petrović – koji je nakon EP-a 2001. završio s Radićem na sudu - vrlo blizu potpisa na mjesto izbornika reprezentacije BiH. Početkom veljače sve će biti jasnije, a u HKS-u sigurno to znaju. Pametnome dovoljno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku