NOVI TRENER VALENCIJE

Peras povratkom u Španjolsku prekrižio reprezentaciju

24.01.2012 u 09:31

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški stručnjak Velimir Perasović novi je trener španjolske Valencije umjesto dosadašnjeg Paca Olmosa koji je dobio otkaz

Velimir Perasović je nakon otkaza u turskom Efes Pilsenu dugo bio slobodan trener. Spominjao se Peras u kontekstu povratka u Cibonu, ali i kao potencijalni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Na kraju je Perasović sjeo na klupu španjolske Valencije umjesto Paca Olmosa kojem su čelnici kluba nezadovoljni rezultatima otkazali suradnju.

Dolazak na klupu Valencije je i Perasovićev povratak u Španjolsku jer je svoju trenersku karijeru tamo i započeo kada je preuzeo TAU Ceramicu, klub u kojem je dugo godina i igrao te postao legendom. Slijedio je zatim angažman u Estudiantesu te onda odlazak u Cibonu gdje se zadržao dvije godine. Poslije se Perasović preselio u Istanbul gdje je kratko vodio Efes Pilsen.

Perasović je nakon odlaska Josipa Vrankovića s klupe hrvatske reprezentacije figurirao kao kandidat za izbornika. Barem se tako činilo...

'Zainteresian sam za vođenje Hrvatske i to bi mi bio izazov u karijeri. Slobodan sam trener i voditi reprezentaciju svoje zemlje je najveća čast', nekoliko puta je ponovio Peras, ali iz Hrvatskog košarkaškog saveza ga niti jednom nisu pozvali na razgovor, a kako se od prošlog vikenda vratio u Španjolsku jasno je kako je otpala mogućnost da preuzme reprezentaciju. Naime, poznato je kako tamošnje pravilo tumači da trener koji radi u Španjolskoj ne može voditi nikakvu reprezentaciju.