VAŽNA UTAKMICA

Za KK Zagreb je Budućnost prekretnica

13.01.2012 u 11:10

Bionic
Reading

Subotnje gostovanje u Podgorici kod Budućnosti, s početkom od 20 sati, moglo bi za košarkaše Zagreba donijeti ključnu utakmicu u nastojanjima da se dohvati vrh regionalne ABA lige

Pobjeda bi 'mravima' umnogome olakšala buduća nastojanja da se izbori završni turnir četiri najbolje momčadi u natjecanju. Taj će naum, međutim, za trenera Vladimira Androića i njegovu momčad biti jako teška misija jer će i ovog puta na parketu biti bez pomoći ozljeđenog razigravača Damira Mulaomerovića, krilnog centra Joshue Heytvelta i centra Maria Kasuna.

'Točno je. I ovog puta, baš kao i protiv Hemofarma, bit ćemo bez pomoći ove trojice, nama jako važnih igrača, ali što je tu je… Čeka nas jako važna utakmica u kojoj bi pobjedom mogli napraviti prekretnicu u želji da se plasiramo na Final Four regionalne lige,' rekao je trener Vladimir Androić, a zatim dodao:

'Dočekat će nas dobra momčad Budućnosti koja je prilično neugodna, posebice na domaćem parketu i sigurno je kako će nam biti teško. Istina je da su sada nakon potpisivanja Hasana Rizvića dobili nešto stabilniju igru pod košem, ali najviše opasnosti prijetit će nam od njihove vanjske linije, posebice kad u kombinaciji igraju kanadski playmaker Jeremaine Anderson i branič Bojan Krstović.

Slično kao i njegov trener razmišlja i kapetan momčadi Zagreba, te ponajbolji igrač ove sezone Krunoslav Simon.

'Čeka nas jako važna utakmica u Podgorici, jer svima je jasno kako će nam biti jako teško dohvatiti Final Four regionalne lige ako protiv Budućnosti ne zabilježimo pobjedu. To je za nas toliko važna utakmica da je skoro odlučujuća,' rekao je Simon kojem je forma, nakon ozljede skočnog zgloba, bila pomalo kao na klackalici.

'Ne znam kakva mi je forma nakon ozljede, jednostavno ove četiri utakmice nisu dovoljne da bi bio siguran koliko sam trenutno dobar. Prvo sam odigrao jednu lošu utakmicu, pa onda dvije dobre, a sad protiv Hemofarma lošu. Valjda je sad ponovo vrijeme da odigram dobru utakmicu.'