NIJE SVE U LOVI

Simon: Iz Zagreba ću otići samo u veliki klub

13.01.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Kruno Simon, kapetan i ikona KK Zagreba, sa svojim je klubom prošao sve i, iako se trenutak rastanka bliži, uopće nije isključeno da u 'mravinjaku' ostane i nakon kraja sezone

Zagreb je protiv Hemofarma ostvario prvu pobjedu u 2012. godini i vratio se u igru za završni turnir regionalne lige. Ipak, kapetan nudi puno širi spektar tema od aktualnih rezultata. Klub je uzeo dvostruku krunu, iskusio Euroligu, i sada grca u dugovima. Prokušani hrvatski recept.

Kapetan Kruno Simon bi neke stvari drukčije postavio.

'Žao mi je što nije veći naglasak na domaćim igračima. Pero (Babić) i ja smo tu već godinama, imamo dobru bazu i ostaje dojam da smo do ovakvih rezultata mogli doći i s manjim 'uvozom'. U toj Euroligi je bilo i peha. Kad smo bili očajni, igrali smo utakmice koje smo u kasnijoj fazi i mogli dobiti. Recimo, Panathinaikos doma… Nije ispalo najbolje ni s dvoranom, ali to nam je svima iskustvo', govori Simon i dodaje da bi klub trebao financijski preživjeti ovu turbulentnu sezonu.

Govorilo se da će otići već ove zime. Ostao je, a ne isključuje mogućnost da u klubu u kojem je od 1998. ostane i nakon ove sezone:

'Otići ću samo ako dođe ponuda nekog dobrog euroligaškog kluba, inače ostajem. Ne da mi se ići bilo kamo, nije sve u lovi. Radije ću ostati doma nego se za dobar novac preseliti u neki ruski gulag.'

Nema najdraži strani klub, ali ima kriterij koji bi ga posebno zadovoljio.

'Htio bih igrati pred puno ljudi, u pravoj atmosferi. Panathinaikos, Maccabi, negdje gdje te publika nosi. Kod Žalgirisa sam osjetio što to znači i koliki je to gušt', sanja Simon atmosferu koju doma, nažalost, sigurno neće u kontinuitetu osjetiti:

'Ne patim od NBA lige. 25 mi je godina i mom tipu igrača se teško u ovoj dobi ubaciti u to društvo. Htio bih otići nekoliko sezona u vatru, pa se vratiti i završiti karijeru u svom gradu.'

Kao kapetan je podizao prvi naslov u povijesti kluba u četiri različita uzrasta. Žao mu je što se više ne igra u žutim dresovima, nakon karijere će otići na malo dulju turneju Europom i gledati gomilu utakmica (osim Dinama navija i za Liverpool), ali misli su mu trenutno fokusirane na subotu i gostovanje u Podgorici:

'Nema razgovora. To moramo dobiti da bi ostali u igri za završni turnir. Moramo.'

Jedno od rijetkih ostvarenja do koje nije predvodio KK Zagreb. Rijetko se uspije, vjerojatno i nemoguće, pronaći nekoga tko je toliko dao svom klubu kao najbolji strijelac u povijesti regionalne lige i motor svih, ali baš svih uspjeha kluba.