RAĐA ŽELI SREĆU SKANSIJU

'Vrijeme je da se veliča sport, a ne pojedinci koji nemaju veze sa sportom'

05.01.2012 u 07:58

Bionic
Reading

Proslavljeni splitski košarkaš Dino Rađa za tportal.hr prokomentirao je izbor pomoćnika ministra za sport Petra Skansija – svog bivšeg trenera iz reprezentacije i kluba

Vijest kako će proslavljeni splitski košarkaš i trener Petar Skansi biti novi pomoćnik ministra za sport Željka Jovanovića brzo se proširila među sportašima. Jedan od onih koji je imao prilike surađivati sa Skansijem - u reprezentaciji Hrvatske te u KK Split na relaciji igrač-trener - jest i jedan od najboljih hrvatskih košarkaša, Dino Rađa.

'Čuo sam vijest za Peru i sve što mogu reći stane u jednu rečenicu: pitanje je koliko postoji političke volje da sport postane sport, a ne ono što je danas', za tportal.hr rekao je Rađa koji je punih šest godina - nakon završetka igračke karijere – kao predsjednik bio na čelu tada već posrnulog KK Splita pokušavajući ga vratiti u elitu.

U tih šest godina Rađa je osjetio što znači moliti novac razne sponzore i preživljavati u surovom profesionalizmu.

'Danas se u sportu vrti velik novac, to je istina, no kod nas u Hrvatskoj to je sve politika. Nije tajna kako nitko od velikih sponzora nije dao novac nekome samo tako, nego mu je netko naredio tako', bez dlake na jeziku kazao je 44-godišnji Rađa.

Kada smo ga upitali može li karizmatična i iskusna osoba poput Pere Skansija doprinijeti društvu i sportu Rađa je pomalo zabrinutim glasom rekao:

'Pero je beskompromisan, ali pitanje je samo postoji li političke volje da se sport dovede na nivo sporta i da onaj tko je bolji ima rezultat. Volio bih da se ne priča o sucima, da se ne priča o povlaštenima ili tko zna o čemu. Vrijeme je da se veliča sport, a ne pojedinci koji ponekad ispadaju važniji od sportaša iako često nemaju baš veze sa sportom.'

'Iskreno, nisam preveliki optimist, ali Skansiju i njegovim suradnicima želim svu sreću', dodao je za kraj.