OSVETA

Miami isprašio NBA prvaka Dallas

26.12.2011 u 08:38

Bionic
Reading

Prvoga dana nove NBA sezone u Dallasu su snage odmjerili prošlosezonski finalisti najjače košarkaške lige na svijetu, a Miami Heat je pokvario slavlje prvaka Dallas Mavericksa pobjedom 105:94

Uoči početka utakmice upriličena je proslava tijekom koje je pod krov dvorane u Dallasu podignuta zastava u čast osvojenog naslova prvaka Mavericksa, ali kada je dvoboj počeo igrači Miamija krenuli su u 'osvetnički pohod'.

Iz minute u minutu prednost gostiju je rasla, te je sredinom treće četvrtine dosegla nestvarnih 35 razlike (78:43). Do kraja dvoboja domaćini su uspjeli smanjiti zaostatak na prihvatljivih 11 razlike.

LeBron James sa 37 i Dwyane Wade sa 26 koševa bili su nezaustavljivi u redovima Miamija, dok je Jason Terry sa 23 ubačaja bio najefikasniji kod Dallasa.

Prvu utakmicu nove sezone su u mitskom Madison Square Gardenu odigrali New York Knicksi i Boston Celticsi, a u zanimljivoj utakmici punoj preokreta uspješniji su sa 106:104 bili domaći Knicksi.

Domaće je do pobjede predvodio Carmelo Anthony sa 37 koševa uključujući i dva slobodna bacanja za vodstvo 106:104 16 sekundi prije kraja. U posljednjem napadu Celticsi su čak dva puta šutirali, ali prvo je Marquis Daniels promašio tricu, da bi potom Kevin Garnett sa zvukom sirene promašio šut za izjednačenje i produžetak.

Celticsima za uspjeh nije bilo dovoljno niti 31 poen i 13 asistencija Rajona Ronda.

Dramatičnu završnicu gledatelji su vidjeli i u Staples Centru gdje su Chicago Bullsi košem Derricka Rosea 4.8 sekundi prije kraja utakmice stigli do pobjede protiv Los Angeles Lakersa 88:87. Bullsi su izborili pobjedu premda su 3.44 minute prije kraja utakmice gubili 11 koševa razlike.

'Nepotrebno smo došli u tešku situaciju, no ipak smo izvukli pobjedu što dovoljno govori o karakteru ove momčadi,' kazao je Rose, prošlosezonski MVP koji je utakmicu zaključio sa 22 koša i 5 asistencija.

Luol Deng je dodao 21 koš i 7 skokova, a Carlos Boozer 15 koševa i 6 skokova. U redovima Lakersa najefikasniji je bio Kobe Bryant sa 28 koševa, 7 skokova i 6 asistencija, ali i čak osam izgubljenih lopti, dok je Pau Gasol dodao 14 koševa i 8 skokova.

Za razliku od Lakersa, drugi klub iz Los Angelesa, Clippersi uvjerljivom su pobjedom protiv Golden State Warriorsa 105:86 otvorili sezonu. Goste su predvodili Blake Griffin sa 22 koša, Chauncey Billuos sa 21 i Chris Paul sa 20 koševa i 9 asistencija. U redovima Warriorsa najefikasniji igrač je bio David Lee sa 21 košem i 12 skokova.

U posljednjem susretu večeri Oklahoma City Thunder je u Chesapeake Energy Areni slavio protiv Orlando Magica 97:89. Ryan Anderson sa 25 koševa i 10 skokova, te Jameer Nelson sa 18 koševa i 6 asistencija predvodili su Thunder, a Kevin Durant a 30 koševa, 5 skokova i 6 asistencija Magic

Dallas nije imao šanse