PORAZ BEZ NOKAUTA

Zagrebaši iz Kaunasa uzdignuta čela

21.12.2011 u 22:53

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba su izgubili u Litvi od Žalgirisa sa 87:76 (46:29) i ispali iz Eurolige, ali njihova prezentacija u drugom poluvremenu dokazuje da se u momčadi hrvatskog prvaka krije lijep potencijal

Žalgiris je u prvih 15 minuta razmontirao (22 razlike) Zagreb, koji je u zadnjoj dionici zaostatak uspio prepoloviti.

'Utakmicu smo izgubili zbog njihove dominacije u napadačkom skoku', samokritično je krenuo Mario Kasun koji je predvodio Zagrebove strijelce s 20 poena.

'U nastavku smo smogli snage, koncentracije i vjere da se bez ozlijeđenog Simona vratimo u igru. Nažalost, nismo uspjeli preokrenuti, ali ako ništa drugo - izgubili smo kao momčad', rekao je robusni centar.

U drugoj minuti Zagreb je vodio 7:2, a tada je Kruno Simon nagazio na kraj parketa i izvrnuo zglob. Probao je nakon kraće stanke još jednom ući, ali nije išlo.

'Ljut sam kao ris. Tjedan dana odbrojavam do ove utakmice i onda odigram četiri minute, od čega tri ozlijeđen', kratak je bio kapetan kojemu po povratku u Hrvatsku slijedi snmanje koje će definirati težinu ozljede.

Jednu od najboljih utakmica karijere odigrao je Pero Babić. U samo 21 minutu ubacio je 17 koševa (3/4 za tricu) i predvodio pokušaj povratka.

'Teško je igrati u ovako fantastičnoj atmosferi u kojoj puna dvorana doslovno nosi momčad do pobjede. Da nam je nešto slično u Zagrebu... Ostali smo zatečeni nakon Krunine ozljede, to nas je poremetilo. Pokazali smo individualnu kvalitetu u nastavku, ali Žalgiris je preiskusna momčad da propusti prednost od 20 razlike', govorio je Babić dok je 15.000 Litvanaca slavilo prolaz svog Žalgirisa u drugi krug Eurolige.

Slavno društvo iz zelene šume naviklo je na europske visine, Zagrebu je ovo bio tek prvi pokušaj proboja i konačnih 2:8 je realno s obzirom na status kluba i 'rupičasti' roster koji ih opterećuje već mjesecima.

Sjajni Sony Weems je prednjačio kod zelenih sa 20 koševa. Marko Popović je dodao 17