ZAGREB NA PREKRETNICI

Kasun: Suci su nas ubili, ali uprava je još gora

14.12.2011 u 23:55

Bionic
Reading

Uvijek je za novinara dobro, a za klub loše, kad igrači otvoreno progovore o stvarima koje ih opterećuju. Zagrebov centarski toranj Mario Kasun je preveliko košarkaško ime i preiskren čovjek da bi pasivno šutio

Zagreb je u Areni stradao (82:67) od Unicaje i napravio izlazni korak iz Eurolige. Teorija ih još drži, ali situacija u klubu je sve lošija i rezultati ni izbliza više nisu jedini epicentar interesa.

Kasun je prvo pokušao sa: 'A što da vam pametno kažem?', ali je zatim i sjeo i progovorio bez ustezanja.

'Što se utakmice tiče, mi nismo bili dobri. Znači, to stoji, ali ovako me suci nisu pokrali od Beograda 2005. (ono grozno ispadanje od Španjolaca s Eura, nap. a.). Unicaja je, izgleda, morala proći i prošla je. Prošao sam nešto u karijeri, a tu me tretiraju kao klinca. Ne možeš vjerovati.'

Tako je zaključio temu utakmice s Unicajom. Pred njima je Cibona.

'Umorni smo, ali ako ne skupimo snage za Cibonu, bolje da se svi skupa ostavimo košarke.'

Olimpija se raspala, otvara se velika prilika za ulazak na završni turnir Abe i dvoboj Zagreb - Cibona važan je i u tom segmentu.

'Da, ali trebamo mi ostati u jednom komadu. Oni su se raspali zbog dva mjeseca dugovanja, što bismo onda mi trebali? Štrajkati nema smisla,  time se ništa ne dobiva, ali upravi više ne vjerujem dok ne vidim novac.'

Nije im isplaćena ni prošla sezona, za ovu, kaže, još nisu dobili ništa. Grad će isplatiti višemilijunsku (u kunama) svotu.

'Ja nisam dobio ništa. Bilo je toliko obećanja da sam krajnje skeptičan. Razumijem ja upravu, teško je u cijeloj Europi, ali red je da nam nešto kažu, kako stvari stoje, a ne da nas doživljavaju kao...', pogledao je Kasun i napravio porez kao da baca opušak.

Zbog potpunog ignoriranja, u igračkom smislu, iz kluba će na posudbu samoinicijativno otići mladi dragulj Dario Šarić u kojega su se u klubu kleli od njegovog dolaska, a u zadnjih mjeseci uopće ne igra.

'On ima 17 godina i treba ga postepeno uhodavati na vrhunski nivo. Ovo nije način, ali čini se da se na europski nivo pripremamo i mi i trener i uprava.'

Zaista, puno relacija škripi i vrijeme je za promjenu stava. Zagrebova sezona u startu je izgledala izgubljeno, pa se dogodio rapidan uzlet. Ali, ako se neke stvari u kratkom roku ne poslože (prvenstveno je važan što pošteniji povrat dijela duga igračima), kola će sasvim sigurno opet krenuti nizbrdo. Zagreb je na prekretnici sezone.