'MRAVI' PRESRETNI

Ford još ne odlazi, može igrati još pet utakmica

30.11.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Munjeviti razigravač T. J. Ford otputovao je u Atenu i igrat će u srijedu (21 sat) za Zagreb protiv europskog prvaka Panathinaikosa. A u Trnskom su sve uvjereniji da će uz Fordov pogon igrati i protiv Krke (subota), pa i protiv CSKA, Makabija i Unicaje (14. prosinca)

Ford je slobodan igrač, nije ni s jednim NBA klubom vezan ugovorom, pa se ne mora 9. prosinca javiti u kamp niti jednog kluba. Uostalom, nema ga ni na popisu 28 najpoželjnijih slobodnih igrača.

'Šuterima je s njim odlično igrati. Ima naviku prodirati u reket i dodavati loptu van otkrivenim suigračima. Moj je posao da čekam i pogodim', kazuje Damir Rančić koji je u Kragujevcu postigao šest trica.

Zagrebov trener Vlado Androić vjeruje da se njemu neće dogoditi isto što i njegovu kolegi Saši Filipovskom, treneru Olimpije. Njegov je NBA igrač Danny Green (San Antonio) vegetirao protiv Cibone (šut 0-8 za 24 minute).

'Green je mislima već bio na NBA parketima ', ustvrdio je Filipovski.

Androić kaže da s Fordom ima samo jedan problem:

'Previše brzo želi pokazati svoju kvalitetu. Dobro je upoznati takvu igračku veličinu, a još više čovjeka kao što je Ford. Melem je za svaku momčad. Veliki pozitivac, uvijek spreman za potporu suigračima'.

I naši stručnjaci tvrde da je Ford pun pogodak.

'Iznimno je kvalitetan u brzini igre. Može ostati do kraja sezone, ne mora postići nijedan koš a da bude najbolji igrač Zagreba, jer će i ostalima donijeti lakoću igre u napadu. Dečko ima odličan pregled igre, lako ulazi u reket i asistira', ustvrdio je Aleksandar Petrović.

Ford se svidio i Jasminu Repeši, potencijalnom Ciboninu novom treneru:

'Američki branič suigrače čini boljima. Vidi se da nije u formi, ali ipak donosi prednost'.

Uoči večerašnje utakmice protiv momčadi svog vjenčanog kuma Obradovića, Androića najviše zabrinjava što je Panathinaikos u prvenstvu izgubio od Kavale.

'Znam kakav mi je kum nakon poraza pa strahujem da bismo mogli biti kolateralna žrtva njegove ljutnje'.