KOBNA NESREĆA

Ispovijest treće putnice iz Draženove tragedije

25.11.2011 u 14:12

Bionic
Reading

Turkinja Hilal Edebal bila je treća putnica u automobilu u kojem je Dražen Petrović izgubio život u kobnoj nesreći. Dugo se nije mogla sjetiti tog događaja

Američki New York Daily News razgovarao je s Turkinjom Hilal Edebal, ženom koja je bila treća putnica u automobilu kada je poginuo Dražen Petrović. Nekadašnja turska košarkašica u vrijeme prije nesreće bila je prijateljica tadašnje Draženove  djevojke Klare Szalantzy, koja je vozila automobil tog kobnog dana. Tek nedavno joj se vratilo pamćenje na taj tragični događaj.

Edebal je rekla da je Dražena poznavala preko Klare.

'Bio je jako ljubazna osoba', opisala je Edebal Dražena. I danas, 18 godina nakon nesreće, teško joj je pričati o svemu, pogotovo što je nakon nesreće izgubila pamćenje te je čak pokušala izvršiti samoubojstvo.

'Dugo sam bila u bolnici i liječnici su se jedva izborili za moj život. To su mi bila teška vremena. Dugo sam bila na terapijama i u potpunosti sam izgubila pamćenje. Još kad sam čula da je Dražen poginuo, bilo mi je grozno. Da je kojim slučajem preživio, ne znam kako bi njemu bilo. S obzirom na sudar, jasno je da zbog ozljeda sigurno ne bi više mogao igrati košarku i ne znam kako bi živio s time.'

Tek prije dvije godine Edebal se počela sjećati svega. Iako su svojedobno bile prijateljice, nakon nesreće Edebal je izgubila kontakt s Klarom Szalantzy koja je prošla tek s lakšim ozljedama te se kasnije udala za njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa.

'Znam da mi je neko vrijeme dolazila u bolnicu i pričale smo, ali se ne sjećam o čemu. I onda je samo odjednom nestala. Udala se i više se nismo vidjele', kazala je Edebal, koja ne može oprostiti svojoj bivšoj prijateljici tu tragičnu nesreću.

'Ona nije htjela ubiti Dražena, ali je vozila daleko prebrzo.'