ZAGREB U EUROLIGI

Androić: Želimo dobiti Brose, ali nismo favoriti

23.11.2011 u 18:23

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba u prošlom su kolu ubilježili svoju prvu pobjedu u Euroligi. Sada ih očekuje nova prepreka. U sklopu šestog kola u četvrtak u 21 sat 'mravi' će odmjeriti snage s njemačkim Brose Basketsom iz Bamberga. Trener Androić je naglasio kako je atmosfera u momčadi sada daleko bolja

U prva četiri kola Eurolige košarkaši Zagreba bili su 'kanta za napucavanje', a onda je došao Žalgiris. Pobjeda protiv litavske momčadi podigla je samopouzdanje 'mrava' koji su u međuvremenu u svoje redove privoljeli i T. J. Forda. I sada sve izgleda puno bolje. Uz malo sportske sreće, zagrebaši bi mogli napraviti čudo i plasirati se u drugi krug. No prije toga treba odigrati susret šestog kola protiv njemačkog Bamberga.

Njemački Brose Baskets u prvom kolu u razvalio je 'mrave' pobijedivši 31 koš razlike, a sada je vrijeme da Zagreb pokaže što zna.

Bamberg je jedna jako dobra momčad koja je dobro vođena i sigurno nam neće biti lako doći do pobjede iako to želimo i to smo si postavili kao cilj. Neugodni su jer im je ekipa tako sastavljena, bez velikih zvijezda, ali s puno vrlo dobrih igrača koji jednako raspoređuju minutažu i ulogu u momčadi. Uglavnom igraju s osmoricom igrača u rotacijama i svojom postavkom igre su vrlo nezgodna momčad za nas. Zbog svega toga se ne može reći kako smo mi favoriti u ovoj utakmici', kazao je trener Zagreba Androić na konferenciji za novinare.

Strateg 'mrava' naglasio je kako Brose drukčije igra doma i na gostovanju.

'Oni su dosta bolja momčad na svom terenu i svojoj dvorani, a na gostovanju je to ipak nešto drugačija momčad. Što se nas tiče, mi smo u problemima jer sitne ozljede imaju Heytvelt, May i Simon, a Mario Kasun praktično nije ni trenirao još od utakmice protiv Heliosa. No atmosfera u momčadi je značajnije bolja, raspoloženje je bolje i vedrije, nemjerljivo s onim razdobljem s početka sezone kada smo uvjerljivo izgubili na gostovanju kod Brose Basketsa u Bambergu', smatra Androić.

T.J. Ford je novo pojačanje Zagreba, a o njemu Androić ima samo rijeći pohvale.

'Njegova je kvaliteta neupitna i on je veliko igračko pojačanje, no upitno je koliko će ostati s nama. Više bih volio da smo dobili i za nijansu slabijeg igrača, ali da nam ostane do kraja sezone, da ne moramo stalno gledati hoće li ili neće završiti NBA lockout. Uostalom, u svemu tome moramo biti obzirni i prema igračima koje imamo i koji su dali puno. Njegov dolazak najviše će odgovarati Mulaomeroviću koji ovako, kao jedini razigravač, ne bi mogao dugo izdržati taj ritam igranja utakmica.'

Još u srijedu tijekom radnog dana nije se znalo hoće li Ford moći igrati već protiv Bamberga (21 sat) u utakmici 6. kola Eurolige. Čekalo se izlazno pismo Američkog košarkaškog saveza (USA Basketball), a procesu ubrzavanja registracije igrača pripomagao je i Fibin direktor za razvoj Zoran Radović.

'Na dva treninga prije utakmice vidjet ćemo u kakvom je Ford stanju, no jednako je važno i što će on reći. Je li spreman već za četvrtak navečer. Raditi nešto protiv prirode ne bi bilo logično, ali NBA igrači su profesionalci i vjerujem da nije sjedio prekriženih ruku. U toj neizvjesnosti zbog lockouta svi igrači treniraju', kazuje Androić.