EUROCUP

Cibona u Jeruzalemu, Cedevita dočekuje Bayern

22.11.2011 u 10:34

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone i Cedevite danas će pokušati izboriti prvu pobjedu u Eurokupu. Aktualna forma, ali i domaći teren govore nam da su bliži tome cedevitaši protiv Bayerna (18.30) nego što su to cibosi u gostima u Jeruzalemu (18 sati).

U Svetom gradu Cibonu čeka suparnik sa šest Amerikanaca koji se hvali ovosezonskom gostujućom pobjedom nad Makabijem, pa trener Vranković ističe:

'Čeka nas vruć teren u maloj dvorani, pravi ispit za našu momčad.'

Ispit je i to što se putuje (srećom, čarterom) i igra isti dan (kreće se ranom zorom iz Zagreba). Takvog iskustva ne sjećaju se ni najiskusniji igrači poput Davora Kusa.

Cedevita pak na krilima visoke pobjede nad Krkom dočekuje münchenski Bayern, košarkašku filijalu slavnog nogometnog imenjaka koji financira i košarkaše.

'Igraju kao njemačka reprezentacija, isti sustav obrane, dosta presinga. Uostalom, trener im je dugogodišnji njemački izbornik Dirk Bauermann', kaže trener Cedevite Anuzlović.

I Bayern, poput Zagrebova sljedećeg suparnika Bamberga, zainteresiran je za usluge Dirka Nowitzkog, koji se još nije izjasnio. Cedevita pak dovodi Dalibora Bagarića, koji neće igrati protiv Bayerna, ali bi mogao u subotu protiv Makabija. Sportski direktor Valladolida David Yustos izjavio je da bi 217 cm visok centar mogao uskoro dobiti ispisnicu.