ABA LIGA

I Cibona i Zagreb kroz dramu do slavlja

12.11.2011 u 20:26

Bionic
Reading

Nakon Cedevite i preostala dva hrvatska predstavnika u regionalnoj ABA ligi, Cibona i Zagreb Croatia osiguranje upisali su pobjede u susretima sedmog kola. Cibona je u KC Dražen Petrović nakon produžetaka pobijedila Hemofarm 90:86, dok je Zagreb CO slavio na gostovanju kod Zlatorog Laškog 86:85

'Vukovi' su iščupali pobjedu nakon što je regularni dio susreta završio 79:79. Gosti su četiri sekunde prije kraja utakmice imali tri koša prednosti (79:76), no Davor Kus je uspio izboriti tri slobodna bacanja i sva tri pogodio za produžetak. U dodatnom periodu domaćin je bio bolji i stigao je do pete pobjede sezone.

Cibonu su predvodili Damjan Rudež i Marin Rozić sa po 18 koševa, Tomislav Zubčić je dodao 15, a Kus u svom prvom susretu nakon povratka u Cibonu 13 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji bili Mlade Jeremić sa 23 i Boris Savović sa 15 koševa.

Dramatičan dvoboj gledatelji su vidjeli i u Laškom gdje su 'mravi' ostvarili treću pobjedu. Zagreb su predvodili Mario Kasun sa 24 koša i 12 skokova, Krunoslav Simon je ubacio 19, a Sean May 17 koševa uz 8 skokova. U slovenskim redovima najbolji su bili Vladimir Panić sa 29 i Darko Čohadarević sa 17 koševa.

Cedevita je u petak u Kragujevcu pobijedila Radnički 83:80. Cedevitu je do nove pobjede predvodio Dontaye Draper sa 17 koševa, dok je Michael Scott ubacio 23 poena za Radnički.

Nakon sedam odigranih utakmica Cedevita ima šest pobjeda i jedan poraz, Cibona pet pobjeda i dva poraza, a Zagreb tri pobjede i četiri poraza.