EUROLIGA

Nova blamaža 'mrava', CSKA slavio sa 42 razlike

02.11.2011 u 22:49

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba doživjeli su još jedan težak poraz u Euroligi. Na svom su parketu izgubili od moskovskog CSKA-a sa čak 42 koša razlike 89:47 (22:13, 23:11, 21:11, 23:12). Prije ove utakmice nitko nije očekivao da će 'mravi' slaviti, ali se barem očekivalo da se neće opet blamirati

Kao hrvatski prvak Zagreb CO ove je sezone debitirao u Euroligi. No svoj debi 'mravi' definitivno neće pamtiti po dobrom. U tri kola doživjeli su tri teška i zaista bolna poraza. U prvom kolu ih je pobijedio Bamberg sa 31 košem razlike, zatim Panathinaikos sa 19, a u srijedu navečer doživjeli su debakl od CSKA-a. Naime, moskovska je momčad do nogu ponizila 'mrave' pobijedivši 89:47, sa 42 koša razlike.

Iako je u grad stigla možda i najskuplja momčad Eurolige, predvođena Andrejem Kiriljenkom i Milošom Teodosićem, te bez obzira što CSKA mnogi vide kao glavnog pretendenta za naslov prvaka Europe, Zagreb se i ovog puta predao bez ispaljenog metka. Od prve sekunde pa sve do kraja utakmice gosti iz Moskve rutinski su i dominantno radili sve veću razliku koja je na kraju mogla biti i veća da se gosti nisu malo opustili.

Niti jednog trenutka pobjeda moskovske momčadi nije došla u pitanje, a predvodili su ih Krstić s 15 koševa i pet skokova, Kiriljenko sa 14 poena i sedam skokova, Voronšević sa 12 poena i šest skokova te Teodosić koji je ubacio tek pet poena, ali je imao šest asistencija.

Kod Zagreba tek su Simon (15 poena) te Kasun (14 poena i devet skokova) pokazali nešto više od običnog prosjeka.