NOVA ŽIVOTNA ULOGA

Sabonis predsjednik Košarkaškog saveza Litve

25.10.2011 u 10:52

Bionic
Reading

Samo mjesec dana nakon što je doživio srčani udar Arvidas Sabonis (46) je izabran za predsjednika litvanskog košarkaškog saveza

Litvanska košarkaška legenda će na toj funkciji zamijeniti Vladasa Garastasa, svog bivšeg trenera u reprezentaciji i klubu, koji je bio na čelu federacije od 2003. godine.

'Košarka čini Litvu poznatom diljem svijeta. Ona ujedinjuje naš narod i bit ću zadovoljan ukoliko mogu pomoći i doprinijeti svojim radom i iskustvom,' poručio je Sabonis. Slavni košarkaš bio je jedini kandidat za čelnika nacionalne košarkaške federacije, a na izborima je dobio svih 98 glasova.

Bivši igrač Žalgirisa, Valladolida, Real Madrida i Portlanda kandidirao se za predsjednika premda je prije mjesec dana imao srčani udar. Bolnicu je napustio prije tri tjedna i njegovo zdravstveno stanje liječnici će pratiti još najmanje šest mjeseci.

'Liječnici su mi rekli da moram prestati pušiti, piti, ne smijem više niti igrati košarku. Od svih zadovoljstava koje imam u životu, ostao mi je još samo seks,' kazao je sa smiješkom.

Sabonis je ove godine primljen u NBA Kuću slavnih, a smatra se jednim od najboljih centara svih vremena. U dresu reprezentacije Sovjetskog Saveza osvojio je zlatnu olimpijsku medalju 1988. godine i dvije brončane medalje u dresu Litve na OI 1992. i 1996.