NBA I DALJE NA ČEKANJU

Rodman: Igrače nije briga za košarku, žele samo novac

14.10.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Novopečeni stanovnik košarkaške Kuće slavnih, jedan od najvećih skakača svih vremena Dennis Rodman, smatra da su za 'lockout' u NBA ligi krivi vlasnici klubova, ali i da bi igrači trebali smanjiti zahtjeve

Obustava rada u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta traje od 1. srpnja, a u ponedjeljak su otkazana i prva dva tjedna sezone. Vlasnici i igrači se i dalje ne mogu dogovoriti oko novog kolektivnog ugovora, a najviše se spore oko podjele košarkaških prihoda. Vlasnici nude igračima podjelu 50:50, dok igrači ne žele pristati na manje od 53 posto.

'Za 'lockout' su krivi vlasnici klubova, ali da bi se stvar pokrenula, i igrači bi se trebali malo odreći i smanjiti zahtjeve', kazao je bivši košarkaš Detroita, San Antonija, Chicaga, LA Lakersa i Dallasa.

'Većinu igrača uopće nije briga za košarku. Zanima ih samo novac, a sada odjednom pozivaju na jedinstvo. Nisam na strani vlasnika, ali igrači bi malo trebali pogledati i sebe', dodao je Rodman koji je još bio aktivan u vrijeme posljednjeg 'lockouta', u sezoni 1998/99.

'Vremena su se otada promijenila. Danas imate možda samo deset klubova u ligi koji zarađuju novac'.