NITI ŽUTI NITI MOMČAD

Zagreb doma do nogu potučen od Partizana

08.10.2011 u 18:24

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški Prvak Zagreb na svome je parketu do nogu potučen od srpskih kolega iz Partizana 93:65, no visok poraz nije čak ni među tri najgore vijesti iz Draženovog doma

U prvom napadu kapetan Simon je pogodio tricu, uskoro povećao prednost na 5:0 i tu je bio kraj. Srbi su u trećoj brzini prošetali do uvjerljive pobjede i pokazali da su na ovim prostorima neprikosnovena institucija. Za prelomiti rezultat bilo im je dovoljno početkom drugog perioda nakratko ubaciti u četvrtu brzinu, što ih je odvelo na 20 razlike i dalo prilike treneru Jovanoviću da sasvim ujednači minutažu unutar momčadi.

Zagrebu je trica iz prvoga napada ostala i jedina na utakmici, pogodili su i manje od pola slobodnih bacanja, a najviše su zabili Simon i Kasun, po 16 koševa. Na trenutke iskoristiv je bio Sean May, novak koji je trebao pokrpati rupetine pod obručima, a veselili su i povremeni hrabri potezi mladog Šarića.

Partizan je apsolutno dominirao, a Nikolu Pekovića nije zaustavilo niti što je sredinom prvog poluvremena povraćao po zapisničkom stolu. Vratio se u nastavku i dogurao do 17 koševa, uz šut 6-7.

Zagrebov trener Ivica Burić očito ne zna što sa sastavom koji mu je na raspolaganju, a i taj sastav je vrlo tanak s obzirom na budžet koji je sportski direktor Ciketić imao tijekom ljeta. U Euroligi ovakvi 'mravi' nemaju što tražiti, a ni na regionalnom planu. Uvodna dva teška poraza u sezoni obećavaju samo churchillovski znoj i suze.

Za kraj, ono najgore, Zagreb je desetljećima gradio tradiciju u žutim dresovima, što je prepoznatljiva boja kluba, ali žutog više nema ni na horizontu. Odlukom Nikea, kojoj se u klubu nisu znali suprotstaviti, prva garnitura je bijela, a rezervna plava. Nečuveno.