VUKOVI U KVALIFIKACIJAMA

Cibona u Litvi lovi iznenađenje i ulazak u Euroligu

29.09.2011 u 09:26

Bionic
Reading

Ovog puta Cibona u sezonu kreće nešto ranije nego uobičajeno. Prije nego što počne regionalna liga, 'vukovi' moraju u Litvi ovog vikenda odraditi kvalifikacije za Euroligu

Cibona je do ove sezone bila klub koji je uredno svake godine nastupao u najjačem europskom klupskom košarkaškom natjecanju. Tu tradiciju mogla bi nastaviti, no ovog puta zaobilaznim putem. Da dođu do Eurolige, 'cibosi' moraju pobijediti na kvalifikacijskom turniru u Litvi. Prvu utakmicu igrači trenera Vrankovića igraju u četvrtak (17 sati) protiv francuskog Choleta.

'U odnosu na prošlu sezonu ova momčad je drukčija jer je bilo puno promjena. U prošloj smo napravili maksimum, a sada želimo napraviti korak više. Trebamo se strpjeti da ekipa poveže jer imamo dosta novih igrača, a za tako nešto mora proći neko vrijeme. Nismo u top izdanju', kazat će Vranković

Cibona se dosta renovirala. Došli su Rudež, Žižić, Kovačević, Chase, Suton…

'Želimo odraditi kvalifikacije što bolje možemo, ali ovako gledajući ova momčad nije na nivou Eurolige. Samo kad se pogleda popis igrača drugih euroligaških momčadi, njihove proračune, kvalitetu, onda je jasno da su druge momčadi u prednosti', zaključuje Vranković.
Cibosi Euroligu mogu vidjeti jedino ako osvoje kvalifikacijski turnir u Litvi. Prvo moraju pobijediti Cholet, nakon toga pobjednika iz ogleda Lietuvos Rytas i Budućnost, te za kraj još protivnika iz drugog dijela ždrijeba gdje se nalaze PAOK, Galatasaray, Asvel i Gravelines.

Cibona u ovoj sezoni:
5 Brian Chase, razigravač, 178 cm
6 Goran Suton, centar, 208 cm
7 Tomislav Zubčić, krilni centar, 208 cm
8 Antwain Barbour, branič, 196 cm
9 Damjan Rudež, krilo, 203 cm
12 Pavle Marčinković, krilo, 197 cm
13 Josip Blajić, razigravač, 187 cm
14 Ante Krapić, krilni centar, 202 cm
15 Jure Lalić, centar, 210 cm
20 Marin Rozić, krilo, 201 cm
22 Demonte Harper, branič, 193 cm
23 Stipe Krstanović, krilni centar, 204 cm
24 Karlo Vragović, razigravač, 192 cm
31 Andrija Žižić, centar, 207 cm
55 Hrvoje Kovačević, branič, 190 cm
Trener: Josip Vranković
Pomoćnici: Teo Čizmić i Danijel Lutz