NIŠTA OD STEČAJA

Cibona riješila slučaj Vrbanc i Filipović

21.09.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Košarkaški klub Cibona smanjio je dug na 30,7 milijuna kuna u zadnjih devet mjeseci, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik kluba Ivica Lovrić, dodavši da su stvoreni uvjetu za nastup u Euroligi

'Klub je spašen i od danas je račun odblokiran. Sigurnim koracima idemo prema cilju i idemo prema putevima stare slave', izjavio je direktor kluba Zdenko Antunović.

'Stvorili smo uvjete da nastupimo u Euroligi', kazao je Lovrić.

Prema posljednjoj reviziji koja je bila naručena je u srpnju, dug kluba je na dan 31. prosinca iznosio 88,805,155 kuna, da bi 5. rujna ove godine bio 30,649,771 kunu. Lovrić je istaknuo kako se nada da će dug biti sveden na nulu na ljeto 2012. godine.

'Kada smo preuzeli klub, zatekli smo da se dvije godine nije vodilo računovodstvo. Trebalo je vremena da nam se jave vjerovnici, da se upoznamo sa sudskim sporovima, rekao je Lovrić objasnivši kako su uspjeli smanjiti dugove.'

Dodao je da je preko 40 bivših igrača i trenera prihvatilo nagodbu prema modelu kojim su oprostili kamate te su prihvatili isplatu od 50 ili 70 posto, a zahvalio je i mnogim gospodarstvenicima koji su oprostili dug.

'Iz gradske blagajne Cibona je dobila 23,5 milijuna eura što je kompenzirano nekretninama, a preostali iznosi riješeni su nagodbama i oprostom od strane igrača, trenera, tvrtki, sponzora', rekao je Lovrić.

Naglasio je da uprava Cibone ne strahuje više od blokade iako dogovor još nije postignut sa bivšim igračem Goranom Vrbancem, koji je rekao kako ne namjerava odustati od svojih potraživanja koje želi odmah u cjelosti.

Mario Filipović i Goran Vrbanc su bili posljednji koji su zaštitom pri HKS-u zahtijevali da im klub pod hitno plati dug.