GLAVA U PIJESKU

Radić: Neću otići, nisam kriv

06.09.2011 u 23:07

Bionic
Reading

Iako je Hrvatska na Eurobasketu zarila nos u dno i kući se vratila već nakon prvog kruga, predsjednik saveza Danko Radić smatra da svoj posao obavlja zadovoljavajuće dobro

Finska ide dalje, Hrvati su već u domovini. Pored svih košarkaških užasa kojima smo svjedočili proteklog tjedna, ova činjenica bi morala biti dovoljna za kolektivno preispitivanje odgovornosti čitavog vrha hrvatske košarke. I posljedično, neke važne ostavke.

'U ovome rezultatu nema nimalo moje krivice. Ne, ni prema zapovjednoj odgovornosti', podsjetio je u izjavi za 24 sata predsjednik HKS-a Danko Radić na nepodnošljivu hrvatsku lakoću odbacivanja odgovornosti.

Forumi i košarkaški krugovi govore upravo suprotno, ali veliki gazda smatra se čistim. Njegov trenerski izbor Joke Vranković potpuno je podbacio, ali Radić ne mari.

'Svatko ima pravo na pogrešku, nekad biraš između dva zla. Struka je imala potpunu slobodu u selekciji igrača i planiranju priprema i polučila je neuspjeh', svalio je svu krivicu na 'zelenog' izbornika Radić i tako nagovijestio da će nastaviti zavidni niz debelokožaca koji i nakon najvećih posrnuća stoje s glavom u pijesku, zadržavaju svoje položaje i misle da je to njihovo sveto pravo.