TUŽNI KAPETAN

Popović: Ispričavam se u ime svih nas

05.09.2011 u 19:25

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija je na Europskom prvenstvu iznenadila, ali neugodno. Već nakon prvoga kruga oprostila se od natjecanja. Marko Popović je ipak smogao snage da stane pred mikrofon nacionalne televizije

Dvije pobjede i tri poraza učinak je hrvatskih košarkaša u Litvi. Prije prvenstva se pričalo da je cilj biti među prvih šest kako bi se dokopali olimpijskih kvalifikacija, ali umjesto toga Hrvatska nije prošla ni skupinu. Dogodilo joj se to prvi put u povijesti, a što je još bolnije, sada su nastupile rekordne 24 reprezentacije.

'Prve dvije četvrtine smo odigrali kriminalno. Teško se bilo vraćati protiv Grčke i na kraju smo ostali bez snage', rekao je kapetan Popović.

'Prokockali smo lijepu skupinu, i to ne sada protiv Grka, nego ranije protiv BiH i Makedonije.'

Popović nije bježao od odgovornosti kao kapetan.

'Snosim najveći dio krivice. Mogu se samo ispričati u ime svih nas. Imamo mladu momčad i nadam se da su neki sada nešto naučili. U budućnosti će se morati raditi više na selekciji', pričao je Popović i priznao što i svi znamo.

'Ovo je apsolutno neuspjeh, pogotovo u ovakvoj skupini gdje smo bili veliki favoriti za prolaz. Mislim da je kriv naš mentalitet. Mi smo protiv Grčke ravnopravni, a protiv BiH smo bili neprepoznatljivi.'

I za kraj:

'Mi se moramo ugledati u vaterpolo i rukomet. Nadam se da će netko u košarci u tome uspjeti', završio je Popović i još jednom se ispričao.