SPORTSKI USPJEH

Košarkaši i nogometaši probudili BiH

05.09.2011 u 12:26

Bionic
Reading

Pobjeda košarkaša Bosne i Hercegovine nad Hrvatskom na Europskom prvenstvu te nogometne reprezentacije BiH nad Bjelorusijom u okviru kvalifikacija za predstojeće europsko nogometno prvenstvo iznenada su probudile do sada očajne poklonike bosanskohercegovačkog reprezentativnog sporta navikle uglavnom na poraze i razočarenja

'Na korak do sna', naslov je kojim je sarajevsko Oslobođenje u ponedjelja počastilo košarkaškog izbornika Sabita Hadžića i njegovog nogomnetnog kolegu Safeta Sušića sugerirajući kako se malo tko u BiH nadao uspjesima što su ih proteklih dana ostvarili njihovi igrači.

Opisujući pobjedu nad hrvatskim košarkašima list piše kako je to bio "trijumf inata" temeljen na briljantnoj igri.

Dnevni avaz piše pak kako su Teletović i Domercant 'razbili Hrvatsku' tijekom fantastične šuterske noći.

Izbornik Hadžić pojašnjava kako se to dogodilo.

'Nakon poraza od Finske održali smo nekoliko sastanaka sa igračima da bismo sačuvali jedinstvo i pozitivnu atnosferu. Imali smo jasnu ideju kako igrati protiv Hrvatske', kazao je Hadžić dodajući da je presudila taktika odnosno odličan balans vanjske i unutarnje igre.

Hrvatska se pak, drži Hadžić, neopravdano opustila uoči meča s BiH.

Nakon dugog razdoblja frustracija, poraza i neodlučno rješnih utakmica novi poticaj javnosti i medija dobio je i nogometni izbornik Sušić čiji se igrači pripremaju za još jednu utakmicu s Bjelorusijom što će se u utorak odigrati u Zenici u okviru kvalifikacija za EP u nogometu 2012. godine.

Nakon pobjede od 2:0 u Minsku Sušić se nada pobjedi i u Zenici te potom i trijumfu nad Luxemburgom.

Odjednom su u BiH uvijedli da im ni prvo mjesto u kvalifikacijskoj D skupini nije nedostižno iako na njega računa i Francuska.

'Velika je prilika pred nama i ne smijemo je prokockati', ocijenio je Sušić.