DOBILI IH SA +30

Za kraj Vrankovićevi igrači priuštili si Kineze

21.08.2011 u 18:19

Bionic
Reading

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je posljednjeg 5. kola pripremnog Predolimpijskog turnira u Londonu svladala Kinu sa 83:53 (17:12, 18:19, 26:14, 22:8), te s tri pobjede i dva poraza zauzela treće mjesto iza Francuske i Australije

U dvoboju protiv najslabije reprezentacije na turniru u Londonu najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Bojan Bogdanović sa 16 poena.

Našim je reprezentativcima utakmica protiv Kine bila posljednja provjera pred odlazak na Eurobasket u Litvi koji počinje 31. kolovoza, a izbornik Josip Vranković u njoj zbog lakših zdravstvenih tegoba nije koristio Krunoslava Simona i Marka Tomasa.

Ovoga ljeta naša je košarkaška reprezentacija odigrala 10 pripremnih utakmica, te ostvarila sedam pobjeda i tri poraza uoči nastupa na Eurobasketu na kojemu će pokušati osvojiti jedno od prvih šest mjesta koje osigurava nastavak borbe za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine. Izravni plasman na OI izborit će samo europski prvak i doprvak, dok će momčadi koje se plasiraju od trećeg do šestog mjesta izboriti nastup na kvalifikacijskom turniru.

Hrvatska će u prvom krugu natjecanja na Eurobasketu igrati u skupini C u Alytusu, a suparnici će joj biti Grčka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i kvalifikant koji će biti poznat u srijedu. U prvoj utakmici 31. kolovoza naši će košarkaši igrati upravo protiv kvalifikanta, a to će biti Finska ili Portugal.