SVE ZBOG MARSHALLA

Cibona prijeti istupanjem iz NLB lige

01.12.2008 u 15:01

Bionic
Reading

Nakon što je i u drugom stupnju odbijena žalba Cibone na kaznu Rawleu Marshallu, iz Savske 1 je stiglo priopćenje u kojem čelnici 'vukova' prijete istupanjem iz regionalne košarkaške lige

Tromjesečna kazna koju je disciplinski sudac NLB lige izrekao igraču Cibone Rawleu Marshallu razljutila je rukovodstvo 'vukova'. Umjesto konferencije za novinare u Ciboni su se odlučili javnosti obratiti putem priopćenja koje prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE KK CIBONA ZAGREB

Povodom potvrđene kazne igraču Rawle Marshallu u 2. stupnju postupka

Želimo istaknuti da je izrečena, pa u drugom stupnju potvrđena, kazna preoštra, te da je na taj način kažnjen klub, a ne igrač. Naime, kazna dugotrajnog neigranja za profesionalnog igrača ne može proizvesti takve učinke kakve bi imala visoka financijska kazna.

Košarkaški klub Cibona i dalje ni na koji način ne želi opravdati neprimjerene postupke svog igrača Rawlea Marshalla na utakmici Split – Cibona 22. 11. 2008, odnosne iste osuđuje, te će igrač biti kažnjen prema klupskom disciplinskom pravilniku.

Nažalost, u svemu vidimo smišljenu akciju usmjerenu protiv kluba, budući da će KK Cibona gotovo do kraja sezone NLB lige igrati bez Marshalla, što u pitanje dovodi regularnost kompletnog natjecanja.

Također, čude nas promjene izjava čelnih ljudi košarkaškog kluba Split, koje su u startu bile korektne i primjerene događaju.

Premda je drugostupanjska odluka donijeta u Ljubljani, izgleda nam kao da su naknadne izjave bile dogovorene i izrežirane s čelnim ljudima NLB lige iz Hrvatske, kako bi poslužile za stvaranje atmosfere koja će omogućiti izricanje ovakve kazne.

Naposljetku, ukoliko se nastavi ovakav odnos prema košarkaškom klubu Cibona, razmislit ćemo o daljnjem egzistiranju u sustavu u kojem su moguće ovakve odluke koje su izravno usmjerene protiv našeg kluba.

KK CIBONA Zagreb