PROBLEMI KOŠARKAŠA

Vranković ne spava zbog vanjske linije

25.07.2011 u 14:09

Bionic
Reading

'Izlet' u Osijeku bliži se kraju, hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji ostale su samo dvije prijateljske utakmice s Bugarskom i možda još jedan do dva treninga. Nakon toga stisak ruke s domaćinima, nešto malo odmora i pravac – Crikvenica

No, prije toga treba odraditi pripremne utakmice s Bugarskom. Jednu otvorenu, u utorak u 20.30 sati i jednu zatvorenu za javnost dan kasnije.

'U toj ćemo se utakmici predstaviti osječkoj publici, ali i zahvaliti gradu na gostoprimstvu,' istaknuo je izbornik Joke Vranković koji se osvrnuo i na dosadašnji tijek priprema.

'Imamo dosta problema s vanjskom linijom i ne spavam baš mirno zbog toga. Od tri razigravača, normalno je dosad radio samo Draper. Roko Leni Ukić još je u Turskoj na pregledima, a Marko Popović tretirao je ozljedu. Bio nam je to veliki hendikep,' otkrio je Joke.

Kakva je sad situacija s ozljedom, odgovorio je sam Popović.

'Ozljeda je sanirana, ali dosad nismo htjeli ići 100 posto da ne pogoršamo stvari. Cilj mi je što prije se vratiti u normalni trening, ali sigurno je da nisam htio ići glavom kroza zid,' naglasio je Popović i pohvalio Osječane i uvjete u kojima je reprezentacija radila ovih dana.

'Svi su se pribojavali velikih vrućina, ali, eto, i vrijeme nas je pomazilo. Dvorana je odlična, uvjeti za poželjeti. Što se utakmice tiče, bit će to prva ove reprezentacije u kojoj ima dosta novih lica. Jedno je sigurno, dat ćemo sve od sebe na EP-u i dokle nas to dovede,' tvrdio je naš razigravač.

Na konferenciji za novinare bio je i Miodrag Borojević, predsjednik KK Sokola, kluba zaslužnog za dovođenje reprezentacije u Osijek. Pitali smo ga hoće li se ta suradnja reprezentacije i Osijeka nastaviti.

'Mi bismo to voljeli, tako da ćemo i za buduće reprezentativne akcije razgovarati s Hrvatskim košarkaškim savezom oko dolaska naših košarkaša u Osijek', rekao je Borojević.