NOVO ZADUŽENJE

Grad odobrio kredit košarkašima Zadra

21.07.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Budući da Košarkaškom klubu Zadar već neko vrijeme prijeti stečaj grad Zadar pokušava spasiti svoju sportsku instituciju pa je gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić na današnjem Kolegiju rekao da će predložiti gradskim vijećnicima da podrže njegov plan spašavanja kluba

Gradonačelnik Vrančić je, naime, predložio da Košarkaški klub podigne kredit u iznosu od 20 milijuna kuna kod OTP banke, na 10 godina, s kojim će zatvoriti trenutačno kreditno opterećenje od 12 milijuna kuna, a s ostatkom isplatiti samo neke od vjerovnika kluba.

'Grad je suglasan da klub ide u novo zaduženje, a osim toga grad će kupiti sve nekretnine KK Zadar na lokaciji Jazine, zajedno s dvoranom i ostalim komercijalnim sadržajima i poslovnim prostorima. Želja nam je izvući klub iz jedne potpuno izgubljene situacije, a kupovinom dvorane Jazine i Grad će opravdati svoja ulaganja'. rekao je gradonačelnik Vrančić.

Inače, grad Zadar će nekretnine na Jazinama, u vrijednosti 20 milijuna kuna, klubu isplaćivati idućih 10 godina.

Na današnjem Kolegiju gradonačelnik Vrančić je također izvijestio da je Košarkaški klub Zadar sklopio dugoročno sponzorstvo s OTP bankom, u ukupnoj vrijednosti od 8 milijuna kuna, što bi također trebalo omogućiti financijsku stabilizaciju kluba.