DALEKO JE ČETVRTFINALE

I Crnogorke 'pregazile' hrvatske košarkašice

22.06.2011 u 17:21

Bionic
Reading

Hrvatska je prošla u drugi krug natjecanja s dva poraza od Francuske i Latvije, a nakon još jednog neuspjeha nalazi se na posljednjem, šestom mjestu u skupini F s tri boda

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija otvorila je drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Poljskoj porazom od Crne Gore 60:81 (17:24, 17:21, 14:15, 12:21) i tako se udaljila od plasmana u četvrtfinale.

Hrvatske igračice pokazale su lošu igru, posebice u posljednjoj četvrtini i na koncu su doživjele težak poraz od vodeće ekipe u skupini.

Veliki hendikep za hrvatski vrstu bilo je neigranje Ane Lelas, a najefikasnije igračice u našim redovima bile su Sandra Mandir sa 14 koševa, Luca Ivanković sa 12 koševa i Mirna Mazić sa 7 koševa i 8 skokova, dok su pobjedničku ekipu predvodile Iva Perovanović sa 25 koševa i 15 skokova, te Jelena Dubljević sa 16 koševa i 10 skokova.

Hrvatska je prošla u drugi krug natjecanja s dva poraza od Francuske i Latvije, a nakon još jednog neuspjeha nalazi se na posljednjem, šestom mjestu u skupini F s tri boda. U drugom krugu natjecanja odabranice izbornika Stipe Bralića očekuju još utakmice protiv Poljske (24. lipnja) i Španjolske (26. lipnja), a u četvrtfinale će se plasirati prve četiri ekipe.