I KRALJEVI ŠTEDE

Laso novi trener Reala, Repeši 'cipelica'

21.06.2011 u 17:56

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški stručnjak Jasmin Repeša naposljetku ipak nije sjeo na klupu madridskog Reala

Španjolski dnevni list As još u utorak ujutro tvrdio da je Jasko razgovarao s predsjednikom Reala Florentinom Perezom, koji mu je priopćio da imaju drugog kandidata.

'Ja sam najbolji trener za Realov projekt. Volim raditi s mladim igračima i pomagati im da postanu bolji. Bio sam u Madridu i razgovarao s Florentinom Perezom o svemu, ali on se predomislio', istaknuo je Repeša za madridsku radijsku postaju Onda Madrid.

U utrci za trenersko mjesto u 'kraljevskom klubu' palicu favorita preuzeo je 43-godišnji Pablo Laso, bivši španjolski reprezentativac i igrač madridskog Reala (1995-97), koji posljednje tri sezone vodi klub Lagun Aro GBC iz San Sebastiana. On je u popodnevnim satima utorka i izabran za novoga trenera, a s Realom je potpisao dvogodišnji ugovor.

As tvrdi da je dogovor s Repešom već bio postignut, trogodišnji ugovor s plaćom nešto manjom od milijun eura po sezoni, no Madriđani su u fazi rezanja proračuna sa 28 na 23 milijuna eura po sezoni i stoga se čelništvo kluba odlučilo za jeftinijeg trenera. Španjolska Marca tvrdi da Laso košta 400.000 eura po sezoni.

Drugi je to put da je Jasko bio pred vratima Reala i na kraju - ostao pred njima.