TRI KLUBA, TRI NASLOVA

Rančić: Reprezentacija je za mene gotova priča

06.06.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Sa 28 godina na leđima Damir Rančić je u dresu Zagreba osvojio svoj treći naslov prvaka Hrvatske. Ono što je zanimljivo jest to da je sve naslove osvojio s različitim klubovima – Split, Cibona te sada Zagreb

Kada je započeo svoju košarkašku karijeru u Splitu, Damiru Rančiću predviđali su blistavu budućnost. Iako se ne može reći da je sa 28 godina star igrač, Splićanin nije možda napravio ono što su predviđali, no zasad ima respektabilnu karijeru. S tri različita kluba osvojio je tri hrvatska naslova. Moglo bi se reći, tko ima Rančića, osvojit će naslov prvaka. Jedino mu to nije uspjelo sa Zadrom.

Njegov Zagreb pomeo je u finalnoj seriji Cedevitu i osvojio prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti. Nitko nije očekivao da će 'mravi' tako lako doći do naslova.

'Nismo očekivali da ćemo do naslova doći u samo tri utakmice, i to bez poraza. Pogotovo ne par tjedana ranije kada smo bili u problemima, promijenili smo tada i trenera, a Cedevita nas je dva puta dobila u prvenstvu. No, evo, uspjeli smo', kazao je Rančić.

Kada smo već kod promjene trenera, tada vas je preuzeo Burić koji par sezona nikoga nije vodio.

'Da, ali na svu sreću snašao se u tom trenutku. Istina, nije vodio, ali je uvijek bio tu negdje i uspio nas je dovesti do naslova prvaka.'

Kako ste zadovoljni svojom formom u ovoj sezoni? Moglo je i bolje, zar ne?

'Moram biti iskren i priznati da nisam zadovoljan igrama u ovoj sezoni. Istina, problem mi je bio i taj što sam u Zagreb došao kada je već počela sezona i stvari u momčadi su bile posložene pa mi je bilo teže izboriti se za minutažu. Nekako sam još zadovoljan igrama u NLB ligi, ali u prvenstvu i nisam.'

Vi imate ugovor sa Zagrebom i za narednu sezonu. Kako vidite budućnost momčadi, s obzirom na to da će 'mravi' prvi put zaigrati u Euroligi?

'Moji planovi vezani su za Zagreb. Što se budućnosti kluba tiče, na upravi je da iskoristi priliku što ćemo igrati u Euroligi i da pokuša ojačati momčad. Ne bih se previše htio miješati u njihov rad', diplomatski je odgovorio Rančić.

Idemo sada malo na reprezentaciju koju očekuje nastup na Eurobasketu u Litvi. Do kuda mogu Vrankovićevi izabranici i očekujete li možda poziv od izbornika?

'Ne, ne očekujem poziv u reprezentaciju. Mislim da je to za mene završena knjiga. Zadnje dvije godine sam igrao bolje pa nisam dobivao poziv. Treba biti iskren i priznati da i ne zaslužujem poziv u reprezentaciju. Što se tiče naših izgleda na Eurobasketu, volio bih da uđemo među četiri. Problem je taj što će ovo prvenstvo biti jedno od najjačih jer neće biti puno otkaza velikih zvijezda. S druge strane, ovo prvenstvo je i važno zbog Olimpijskih igara i zapravo bi bilo najvažnije da reprezentacija osigura plasman u London. Mogućnosti i kvalitetu imamo, imamo vrhunske igrače koji igraju u jakim klubovima, mlađi su stasali i moglo bi se svašta dogoditi', završio je Rančić.