LIGA ZA PRVAKA

Zagreb bolji od Cedevite i sad je korak od naslova

01.06.2011 u 21:58

Bionic
Reading

Nakon pobjede u Sutinskim vrelima, košarkaši Zagreba pobijedili su Cedevitu i u svojoj dvorani u Trnskom, pa ih tako samo jedna pobjeda dijeli od prvog naslova prvaka Hrvatske. 'Mravi' su nakon teškog boja uspjeli pobijediti Cedevitu 82:72

Kako i priliči finalnoj seriji za naslov prvaka, Zagreb i Cedevita u dvorani u Trnskome odigrali su pravu i napetu utakmicu koja je na kraju pripala 'mravima' koji su tako došli i do druge pobjede u seriji te im tako za povijesni naslov prvaka treba još samo jedna pobjeda.

Od samog početka utakmica je bila naelektrizirana te u rezultatskoj neizvjesnosti. Tako je nakon nešto više od dvije minute trener Cedevite već uspio zaraditi tehničku grešku, što su domaćini iskoristili, pa su dvije minute prije kraja prve četvrtine imali vodstvo od 19:9.

No, igrači Cedevite su uspjeli konsolidirati svoje redove, pa su tako drugu četvrtinu odigrali daleko bolje, da ne kažemo furioznije, te su uspjeli nadoknaditi rezultatski minus, a čak su u jednom trenutku vodili zahvaljujući trici Trohe (36:34), no do poluvremena domaćini su koševima iz slobodnih bacanja otići na odmor s vodstvom.

Nastavak je nije donio ništa novoga. Opet se igralo koš za koš, no nakon što je centar Cedevite Edwards napravio prekršaj, prigovorio je sucu i zaradio tehničku, koja je pak uračunata klupi Cedevite, što je značilo da se trener Petrović morao maknuti s klupe, odnosno isključen. To nije slomilo goste iz Podsuseda koji su baš zbog toga još više grizli i nisu dopustili 'mravima' da se odlijepe.

Ipak, igrači trenera Burića na krilima briljantnog Žorića uspjeli su slomiti otpor Cedevite u posljednjoj četvrtini kada su se rezultatski udaljili. Kako je vrijeme prolazilo, zagrebaši su imali sve veću prednost, pa su tako dvije minute prije kraja imali 13 koševa prednosti (79:66) i tada je bilo jasno da gosti više nemaju snage napraviti rezultatski preokret. Na kraju su 'mravi' slavili 82:72.

Junak utakmice bio je Luka Žorić koji je ubacio 34 koša uz pet skokova i dvije blokade, Rolin Heytvelt je dodao 13, baš kao i Petar Babić. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Dontaye Draper sa 22, Marino Baždarić sa 14 i Robert Troha sa 13 koševa.

Pred Cedevitom je ogroman zadatak i ako žele do naslova moraju pobijediti u preostalim utakmicama, s druge strane Zagrebu je potrebna još samo jedna pobjeda za svoj prvi naslov prvaka Hrvatske.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u subotu u Sutinskim vrelima.